Pugish Delite Kennelträff Anno 2017

I lördags var det dags för vår tredje årliga Pugish Delite Kennelträff. Denna gången höll vi till i Vetlanda SBKs klubbstuga i Skede, utanför vår lilla metropol. Vi är så lyckliga att få träffa så många av våra valpar och deras duktiga familjer! I år blev det rekordmånga deltagare som kunde vara med. Mer än hälften av våra valpköpare kom och det är vi så tacksamma för.  Vi var 29 vuxna, 8 barn och 24 mopsar, plus en liten långhårig valpkompis till hanvalpen Eric. Som sagt, det är alltid lika roligt att se våra valpar live, hur de har växt till sig och hur de är mentalt. Kul att våra valpköpare ger sig tid att komma till oss och umgås. De har alla gjort ett fantaskiskt jobb med våra bebisar. Alla mopsarna var så fina, trevliga och lekfulla. Valparna är i olika ålder och det var en liten utmaning att ha koll på läget i år då Tessas valpar är ca 8 månader just nu och har precis blivit könsmogna. Två av tikarna löpte, men det var inga problem. Klubbområdet är inhängnat så vi hade mopsar lösa bland oss och det gick jättebra. Inget bråk bara lek.
Vårt äventyr med uppfödning av mopsar började med vår älskade Almi som fått tre valpar 2012. Vi blev så många fler i "släkten"sen dess. Vi har fått så många nya vänner och bekanta. Tack alla ni som kom och bjöd på en underbar lördag tillsammans! Vi ses nästa år igen! 
Vädret var med oss för det mesta av tiden. Lite små regnskurar försökte skrämma oss, men lyckades inte. Lagom mopsväder kan man säga. Hellre det än en stekande hetta.
Amalia (min systerdotter) var ett av flera barn på träffen
Man blir törstig av allt spring och lek med gamla och nya vänner - tyckte Stina
Nina och Eric delar också på vattenskålen. Vem är vem på bilden är det lätt att gissa. Kroatisk sol och bad i det saltiga Medelhavet har gjort Nina till en "brun-nina"
Vems hund är det? - undrade många när mopsarna skymtade förbi i rasande fart. Det är Tessa - säger lilla Amalia <3 
 
När det slutade regna kom alla ut från altanen igen
 
Amalia har ju ingen egen mops där hemma, så hon passade på att springa många varv med de trubbnosar som bjöds till låns.
 
 
 
 
Ibland gick det jätte fort!!
Glada barn och lika glada mopsar
Kom mina små mopsvänner! - ropar Amalia
.....och visst blev hon hörd i flocken...t o m den fluffiga "mopsen" följde glatt med.
 
 
 
 
Vår goda vän Fia som är Götes matte visade lite tips och övningar på hundkontakt med lilla gubben. Stackarna fick föra sin visning i regnet, när vi andra satt bekvämt under tak. 
 
 
 
 
 
 
Här har vi mamma Maya med 3 av sina valpar : Allan, Stina och Tyra, alla tre är syskon från Mayas andra kull
Här är Tessa med sina valpar från hennes andra kull ifrån december i fjol. Från vänster räknad har vi först Eve i mitt knä, mormor Almi och mamma Tessa bredvid mig, sedan följer Eric, Ester, Ines och Loppan med sina respektive mattar. Ett underbart gäng! 
Här har vi mormor Tessa i  sällskap av mormorsmorn Almi och mamma Milou med sina tre av sina sex valpar: Majken, Melker och Baxter
Nästan hela gänget försöker ställa upp sig rätt för ett gruppfoto...lättare sagt än gjort med så många hundar...
Vi fick dela sällskapet i Gänget till höger....
....och gänget till vänster
...och så hela sällskapet på ett och samma kort.
 
 
 
 
 
 
 
 
Du var mig en konstig liten mops! - säger den nyfikne Bobby
 
 
Sally fick många nya vänner 
 
 
 
 
 
 
Marion - vår äldsta sons franska flickvän bjöd på en superfin och jättegod tårta - ett äkta konstverk - inte undra på att Frankrike är känt för sitt fina cuisine med så duktiga bagare! 
Jag tyckte att det var dags att försöka sig på en tema tårta. Hoppas ni kan gissa vad det är som tårtorna föreställer. Personligen är jag jättenöjd med resultatet, trots att de kanske liknar mer en katt än en mops
 
 
 
 
Vi hade en liten tipspromenad längst ett närliggande spår i skogen. Ann-Sofie Zander fixade roliga och kluriga frågor som vi hoppas att alla tyckte om. Det fanns priser till alla, men den som vann var My med 9 av 10 rätt. Grattis!
Annette med en alla våra gunstlingar
 Mopssoffan var välfylld emellanåt. Man måste vila ibland, eller hur?!
 
Fina Majken - Tessas barnbarn
 
 
 
 Med tiden blev några mer och mer trötta....
 .....och väl hemma fanns det inga vakna mopsar den kvällen.
Vi tackar så mycket vår snälla vän Ann-Sofie Zander och hennes lika snälla make Bosse för all hjälp den dagen! Ni är en klippa båda två - vänner man alltid kan lita på! <3 <3 <3 Fia ordnade fin mat och underhållning medan Bosse hjälpte till med tipspromenaden och städningen. Vi hoppas att vi kan återgälda tjänsten nån gång! Sist men inte minst, tack alla ni som kom och ville umgås med oss på träffen. Vi hälsar också så varmt alla valpköpare som inte kunde komma i år. Låt oss hoppas att tidpunkten passar er bättre nästa år. Välkomna åter allihopa!
 

Kommentera här: