Första snö för Tessa !!

Då var det dax för lilla Tessa (snart 3 månader) att smaka på första snön. Det var lite leskigt och kallt, men hon är en tuff tjej så bara efter en stund tyckte hon att allt är som det ska vara. Allt blir mycket lättare när man har mamma nära. 
 
 Mamma hjälp jag fryser!!!
 
 Kallt och smakar ingenting. Vad kan det vara?
 
 Tessa Princessa...
 
 
 Till slut tyckte alla det bliev lite kallt om tassarna och då håller man sig på kanten som de stora mopsarna gör.
 
Tessa får passa sin älskningsbädd, för annars blir den invaderat av den tjocka morsan eller tokiga mostern.
 
 

Idag avslutade duktiga Maya sin allmänlydnadskurs. Matte var inte lika duktig för hon glömde kameran och så klart batteriet i mobilen tog slut, så det blev ingen bild från avslutningen. Lite synd för vi hade så fint väder hela de 6 timmarna i skogen. Ett par minusgrader och strålande sol. I skogen fick vi prova på sök o spår. Maya klarade båda, men roligast tyckte hon var personsök där man fick köttbulle när man hittade personen, för att leta leksaker var ingen höjdare. Slutligen fick hon allt godkänd på allmänlydnad så matte är så glad som har så duktiga tjejer. Roligt och bevisa alla vad mopsar kan och vilken kontakt man kan ha med dem.

Anatomi med Moa Persson.

Jag och Maya hade fantastisk lärorik helg i Lenhovda, där har vi lärt oss mer om hundens anatomi av Moa Persson. Vi fick känna och klämma på flera olika hundar av olika raser och efteråt pratade vi genom gemensamt.
 
 
Teori inomhus med Maya i första bänken.
 
Hundens anatomi är grunden till all kynologi, avel, uppfödning, utställning, bruks- och andra hundaktiviteter. Kunskaper i anatomi gör att man utvecklar sitt sätt att se på och arbeta med hund.
 
Ute fick vi se hundarnas rörelser.
 
 
Helgen avslutade vi hemma med lång höstpromenad med Almi.