Mopsar på husbilssemester i Europa

Snart för en vecka sedan packade vi husbilen med 3 av våra älskade mopsar, nämligen Maya, Nina och Laika och åkte iväg på en lång semestertripp till Kroatien.
Det man måste tänka på innan man packar bilen och kör iväg med hundarna är att skaffa hundpass och vaccinerar vovvarna. Det gör man hos veterinären på en dag. Passet kostar ca 500 kr och varar livet ut.Vi åker inom EU och då skall man också vaccinera hunden med Rabiesvaccin (räcker i 3 år), minst 21 dagar innan avresan och man kan ta ytterligare en vaccin, mot Laptospiros. Det är inget måste, men vi valde att ta det ändå och då är det dubbelvaccin (första omgången görs 21 dagar innan resan och en till dagen innan). 
Almi och Tessa, våra snällaste, käraste mopsar stannade hemma med våra vuxna killar som sommarjobbar i Vetlanda.
Husbilslivet, trångt men kul, för man är tillsammans.
Än så länge har vi inte hunnit komma till Kroatien. Första stoppet efter autobahn i Tyskland blev 2 nätter i Italien - nära staden Grado, norr om Venedig. Allt skulle vara perfekt om inte myggorna fanns där i stora antal.
Laika och Nina älskade att rusa runt i det geggiga havet 
Lång sandpromenad till den fina staden Grado
Ett kort stopp under palmbusken, på väg mot stadens centrum. Man måste se till att låta mopsarna vila med jämna mellanrum i det varma vädret.
Vi hade vattenskål med oss i ryggsäcken och det uppskattades av mopsarna. Jag tror faktiskt att Adam var tröttare än mopsarna och ville bara gå tillbaka till campingen p g a ryggbesvären.
Lagom kalla stormvindar, perfekt hundväder fick vi senare på dagen.
Follow the Leader, Maya visade upp sitt duktiga och lydiga jag den dagen.  
 
 
Campinglivet tar på krafterna
Efter Italien åkte vi genom Slovenien, där vi hittade en fin och hundvänlig camping Adria nära orten Ankaran och än så länge ligger vi kvar här.
Vi har hittat en ställplats bara 5 meter från stranden och bäst av allt, vi har hundbadet mitt framför näsan... mopsarna trivs...och det gör vi också.
Många främmande hundar runt om är bra träning för våra tjejer
Bara gå ner i det varma havet om man vill svalka sig en aning.
Jobbigt att campa 
Snälla matte!! Du kan bada själv, vi klarar oss fint här uppe!
Åååå, det lugna livet nere på kontinenten...maniana livsstilen passar Nina perfekt.
 En mops här, en fot där.... en båt kör förbi...Inte ett bekymmer på horisonten.... Semestern är värd att vänta på... ett helt år.
inte lätt att sola med en mops i knäna, men vi klagar inte
Maya har koll på grannarna och allt som händer runt om
Kvällspromenad
Livet på Campingen... avslappnat, rent och välordnat. Inget att klaga på.
 
 
Var har DU varit, matte? - undrar lilla Laika som jämt sitter på bordet och spanar efter oss, när vi lämnar hundarna en stund. För er som tvekar att resa med hund vill jag bara säga att ni behöver inte vara oroliga. Var bara beredd på att man är mer begränsad än när man reser själv, utan fyrfotingar. Vi ville bara åka ut till värmen från det ovissa vädret i Sverige, slå läger vid stranden och göra ingenting, bara slappa. Det låter väl inte så dumt, eller hur? Vi har AC i husbilen, när dagarna och nätterna blir som varmast. Mopsarna som är med oss älskar att åka husbil, det har vi sett på våra korta utflykter i Sverige. Och det visar sig att lite sunt förnuft, en skål med vatten nära till hands räcker gott och väl här nere också för att säkerställa mopsens välbefinnande.
Det blir extra trevligt när man möter en massa trevliga mops-fans här nere som vill hälsa på våra tjejer så fort vi visar oss ute. Det verkar som att svarta mopsar är särskilt sällsynta här nere, men man ser också att mopsen som ras är omättligt populär och folk bara ler när vi strövar förbi.. Vi träffade en slovensk tjej som har haft en fawn mops som levt ett friskt och långt liv på hela 17 år, roligt att höra sånt i dessa tider av trubbnosuppror och dylikt. Ciao mopsälskare!  Ha en fin sommar, var ni än är!
 

MOPSSPECIALEN 2016 Herrfallets Camping nära Arboga

Jag är så lycklig efter en framgångsrik helg på Mopsspecialen på herrfallets Camping nära Arboga  2016 där våran Pugish Delite Domenica fick fin kritik och var så fint visad i svarta valpklass. Pugish Delite Bellissimo Bob blev bästa svarta hane i öppenklass med HP och 2-a bästa svarta hane <3 <3 Tack Annette Petersson, Rebecca Dahn och Kevin Jonsson för ni gjorde detta dagen möjlig !!!!
 Söta Tyra <3 
 
 ..så fint kontakt :-) 
 Pugish Delite Bellissimo Bob blev bästa svarta hane i öppenklass med HP och 2-a bästa svarta hane på Specialen 2016
 Bobby
 Segerdans !!!
 

BOBBY - PUGISH DELITE BELLISSIMO BOB blev bästa svarta hane i öppenklass med HP och 2-a bästa svarta hane på Mopsspecialen 2016

Tusen Tack alla goa mopsälskare som gjorde den dagen så rolig! Och ett stort tack till den trevligaste domaren Ida Lindgren med sin familj <3 <3 jag tvivlade - om man skall vara ärlig - att det skulle vara så många som ville prova på den roliga sporten, Rallylydnad.Ett stort TACK till alla som fått den här dagen attt skina. Hoppas vi ses fler gånger <3 <3 
Dagens resultat blev:
Prova på Klass
1 Lise Lott med Bingo 13 månader – 91 poäng
2 Annica Andersson med Britta 2 år - 87 poäng
3 Ann Marie Weber med Sansa 2 år – 80 poäng
4 Catherine Steiner med Emma 1 år – 79 poäng

Nybörjar Klass:
1 Linnea Olsson med Alma 5 år – 92 poäng
2. Sylwia Zielinski med Maya 5 år - 84 poäng
3 Catherine Steiner med Nova 14 månader – 82 poäng
4 Annica Andersson med Britta 2 år – 79 poäng

 Laika
 Prova på Klass
 Nybörjar Klass
 Söta Laika
 
 Laika blev oplacerat i juniorklass, men hon fick fin kritik så nöjda är vi ändå finaste tjejen
 Domare Ida Lindgren
 
 
 Maya
 
 TACK ALLA FÖR EN SUPER TREVLIG HELG!!!!!!!!

Officiell Rallylydnadstävling hos Sävsjö BK 2016-06-06

Efter en helg i Norrköping, med utställning i fokus, gjorde vi annat i måndags. Något som vi tycker är mycket roligare att göra än att ställa ut. Med andra ord, våra mopsar (8 plattnosar totalt) tävlade på Nationaldagen i rallylydnad, på en officiell tävling i Sävsjö.

Resulten:

Nybörjar klass:
Queen Lawless Nova Nightingale; fick som enda mops ett kvalificerat resultat med sina 72 poäng, 
Queen Lawless Ivan, Pekema´s Hildur och Semlans Emelie The Strange tyckte gräset var roligare än matte och förlorade tyvärr många poäng på sniffning.

Avancerad Klass:
Pugish Delite Athena kom på 2-a plats med 79 poäng (hennes 3-e kvalificerande tävling, med detta ny titel RLN A) och hennes mamma Bullerbyns Alma på 7-e plats med 73 poäng. 
Queen Lawless Fantastic Fiona och hennes dotter Pugish Delite Belladonna Balbina tyckte banan behövde en modifiering och de gick egna vägar, då rök de kvalificerande poängen.

Bra Jobbat ändå!

Frank och Nova från Värnamo, och så vi fem mopsar från Pugish Delite och till sist Doris med Ella, tävlingens yngsta förare.
Ella var envis och ville inte ge upp, men mopsen Doris tyckte det var tråkigt med att matte inte hade godis i handen. Klara motivationssvårigheter där... så typiskt för våra glupska fyrfotingar.
 
Ibland kunde Nina lyssna...men bara ibland....
...och då och då visade hon tungan 
.....och sprang sin väg.
 
Har du något gott med dig matten? Det luktar gott om handen....tänk om det gick att slicka på det goda på avstånd
 
...lugnt snälla matte! Jag tar den här skylten istället, den är så mycket roligare.
ok...ok..nu tittar jag på dig
Tessa är eld och lågor och älskar att vinna priser....elller inte. Vad hon än tycker, håller hon det för sig själv.
Hon var i alla fall snäll och delade med sig vinstgodiset med alla våra tjejer som deltog i tävlingen idag.
Det är så att man skall inte ta resultattavlan på så blodigt allvar när man tävlar med mopsar. Mopsarna överraskar sin matte varje gång man är med och tävlar, och de hittar på nya hys och galenskap för att göra livet lite roligare ;-) ;-) Det är så kul och vi bjuder gärna på oss själva och med detta känner vi uppskattning från folk omkring, så mycket positiva kommentarer från domare och folk omkring som gör att vi vill bara tävla mer.