Gott Nytt År 2014!!!

Vi på Pugish Delite önskar alla ett riktigt Gott Nytt Hundår 2014!!
 
Vi fick den äran att tillbringa nyårsnatten med Almis son Göte (Tessas bror). Mopsarna tycker det är roligt med en ny lekkompis den långa natten. Nu har de annat att tänka på än alla smällare där ute. 
Tack Göte för den fina blomman och riktigt " GREVE GÖTE" kudde
Ingen annan än Göte själv med ett stolt ansiktsuttryck

Besök i Amelies valplåda!

Idag var jag hos Amelie - på Ezethan´s  Kennel och hälsade på hennes 4 veckor gamla mopsvalpar. 4 stycken tjejer som luktade så gott. Redan nu kunde man se att de var lite olika i karaktär. Speciellt en liten tuffing, som höll hela tiden på att rymma från valplådan till de stora hundarna. Ingen rädsla i den tjejen. Hon studsade mellan våra ben, knuffad av andra hundar, men outtröttligt ville hon bara utforska världen så mycket hon fick. Det var så roligt att vara där. Hoppas vi får egna valpar att pussa på snart.
 
alla fyra vill ut
Redan så små valpar har sina hemligheter
Trött blir man rätt fort 
 
Tuffingen vill ut
 

Julbilder

Tiden gick fort och julen är slut för detta året. I år var vi ensamma med våra killar och hundar, då mina föräldrar och syster med familj är fortfarande i Chile och njuter av sommarvärmen där.
Hela flocken på plats
Tessa njuter med Antoni
Maya tog hand om chokladkakor som vi glömde på soffbordet på annandag jul när vi var borta under 1,5 timme. Vi blev lite oroliga då det var mörk choklad i vissa som är livsfarligt för hundar. Efter 2 timmar började hon kräkas och vi gick en kvällsrunda. Hon fick röra på sig och kräkas lite till. Törstig blev hon och vi var oroliga hela natten, men allt slutade väl. Hon var pigg och glad nästa dag.
Symtom för choklad förgiftnig kommer vanligen inom 2-4 timmar men kan komma efter 24 timmar. Typiskt ses först tecken på illamående, dregling, ökad törst och oro följt av kräkningar, diarre och buksmärtor. Hunden verkar rastlös, andas snabbt och får snabb, eventuell oregelbunden, hjärtrytm. Gången blir stel, vinglig och i svåra fall tillstöter kramper och koma varefter hunden dör.
Om hunden har fått i sig skadliga doser choklad eller om man är osäker på hur mycket den har ätit bör man se till att hunden kräks. Bäst är att man kontaktar närmaste veterinär om man är osäker vad man ska göra.
Tessa tar hand om sin julklap
Dagens fynd på promenaden var en liten baby napp. Tessa tyckte den var hennes och kunde tugga på den i timmar. Ingen fick röra den eller lukta på, den var hennes.
Almi balanserar
Dottern Tessa kan med
Hela gänget myser
Ush.. vad vi är trötta på julvädret. Det bara regnar och regnar varje dag. Blöt och mörkt med + grader i december. Mopsarna har lärt sig att det är inget roligt väder där ute, man får bära dem till hallen innan promenaden och muta med godis för att vilja gå ut. Annars gömmer de sig i soffan under alla filtar. 
Efter varje promenad blir alla så smutsiga att det blir dusch flera gånger om dagen. Korta ben och ingen päls på magen gör att de är svarta av all smuts där under. Tur att ingen av de är känslig och än så länge tål all dusch. Det blir inte schampo varje gång, men rätt ofta då det blir inte rent bara med vatten och att de får sova i våran säng vill man inte ha massa grus och sand där.
Tessa och Maya hjälper Alexander bädda sängen
Vad menar du matte att så kan vi inte göra? Titta vad fint det blev!! Oj..var är kudden?