God Jul till alla Mopsvänner!!!

Vi önskar Er en god fortsättning på den fina helgen och hoppas ni har haft det trevligt, ätit god mat, fått påhälsning av tomten och att ni hat varit snälla mot varandra under hela året! Och ni vet ju att bästa medicinen mot all stress o ängslighet är en mops närhet, så njut av den för hela slanten, våra kära vänner!!!!!
 
 
 
Laika var Tomten på julafton !!!
 
 

Tävling i Mästarklass i Rallylydnad på Stockholms Hundmässa 2017-12-17

Idag pustar vi ut efter en fantastisk men också så intensiv långhelg på Stockholms Hundmässa. En underbar helg med hundvänner, Maya som enda mops i Rallylydnadstävlingen (men över 100 mopsar visades annars ut på utställningen bredvid). Det var andra gången vi tävlade på Stockholms Stora Hundmässa i mästarklass i rallylydnad. Jag anmälde mig till 3 tävlingar, som gick under den helgen men det visade sig att det var över 100 anmälda ekimpage till varje tävling (oftast kan en domare bara döma ca 50 hundar / tävling) och det beslutade om blev lottning för att minska antalet tävlande. Vi kom bara med på en tävling, men man skall inte klaga då det fanns såna som blev utan helt o hållet. Så istället för att tävla på lördag roade vi oss med annat som att ställa upp och visa mops i Mopsklubbens monter på förmiddagen. Jätterolligt jobb, men åh...så intensivt. Massa folk, unga, gamla, småflickor och tuffa tatuerade killar ;-) med andra ord alla typer av besökare o alla ville pussa mopsar och få gosa med dem. Super trevlig stund.
Stockholm Hundmässa är en internationell hundutställning som arrangeras av Svenska Kennelklubben i december varje år. Under två intensiva dagar träffas tävlande och domare från jordens alla hörn och följs av tiotusentals hundintresserade besökare.Totalt fick Stockholmsmässa besök av 26 761 personer och omkring 8500 hundar, vilket gör evenemanget till ett av de större i världen

Utöver utställningen, där hundarna bedömdes exteriört, arrangerades svenska mästerskap i freestyle och heelwork to music, svenska mästerskapen i junior handling samt tävlingar i agility och rallylydnad. I Aktivitetsringen var det uppvisningar av bland annat dog parkour, weightpulling och nosework.

På rasklubbstorget fanns det chans att stifta närmare bekantskap med omkring 150 raser. Det var ett bra tillfälle för den som tänker skaffa hund att se många olika raser på riktigt och kunna ställa frågor till erfarna ägare. Det är förstås också ett bra tillfälle för alla som vill kunna ta bilder på eller filma ovanliga raser.

Stockholm Hundmässa är också den största tillbehörsmässan med hundprodukter i Norden. I år fanns det 140 företagsmontrar där man kunde köpa det mesta i hundväg. Perfekt julklappsshopping för hundägaren!

 
Maya är en av de mopsar som bryr sig inte så värst mycket om det som pågår runt om. Viktigast är det att veta var matte är och hålla sig nära henne. Man vet aldrig när en godisbit kan trilla ner på golvet! Att tävla i en så hög ljudnivå är inte lätt varken för hunden eller matte. Hundskall, musik, tusentals människor i ett mänsklig mullrande hav gör att man blir rätt trött efteråt och sover sedan gott på natten.
Mopsmontern med mopsvän Ann Sofie Zander, som kom med oss ända ner från Vetlanda
Maya och Jacke älskade monter jobbet
....men på hotellet sa kroppen ifrån och Maya slocknade som en tomtebloss :)
Söndagen bjöd på en stor överaskning. När vi fick våra tävlingsbaneskissar trodde vi först det var något fel. Aldrig innan har vi tränat sådan svår o krånglig bana där man har flera tempoväxlingar, massa spring, vändningar och transporter, blandade med skyltar där man byter hela tiden sidan från höger till vänster och hamnar till slut flera gånger bland frestelse där man ska komma ihåg att sluta springa den stunden man är där. Tur att frestelsen den gången var bara två mjukisdjur och inget mat. Skulle det vara godis (som det lätt kan vara) då skulle vi aldrig klara det. Mayas nos skulle hamna i den på en gång. Lite klurigt att komma ihåg när man ska gå och när man måste springa. Ni som vet vad jag menar förstår att det blev snurrigt i huvudet när vi läste banan.  Typiskt. En riktigt utmanande miljö men väldigt rolig o annorlunda bana.
Banvandringen var inte bättre det. Ser ni att till slut hamnade alla i mitten. Jätte rörigt, alla sprang runt som nackade höns. Super rolig bana, en fin utmaning, men man vill inte få den på tävling utan att få chansen att träna på nåt liknande innan. Jag trodde inte att vi skulle klara oss och får skämmas framför vänner som hejade på oss ,-) men till min förvåning skrapade vi till slut hela 80 poäng av 100. Det är ju  90 poäng man ska få för att bli godkänd och dumma matte förlorade just 10 poäng på att springa lite för mycket i frestelse. men....men....80 poäng på den banan och bara att vara med på en så stor tävling var en succé för oss. Jag bara älskar den där lilla skiten som heter Maya. Hon är bäst!!!
Tycker vi fick en fin kritik från domare  <3  <3 till slut kom vi på 24- e plats av 54 startande, så dåliga var vi inte 
 
Bästa Maya i världen!!!!
 
 
Bästa hejarklack, som äter, sover och pratar mops hela dagarna och nätterna ihop!! Tack Catherine Steiner ( Mayas uppfödare), Janet Holm, och Vetlanda vännen Ann Sofie Zander för en oförglömlig helg!! Vi gör om det nästa år!!!
Stockholmsmässan var i vikingarnas tema och vissa tog det på allvar ;-) 
 

Mästarklass i Rallylydnad på Stockholms Stora Hundmässa 2017

Det är så roligt att träna med min turbomops Maya - allt, agility, lydnad eller rally spelar inge roll. Hon vet precis vad man vill av henne. Mästarklass i Rallylydnad på Stora Stockholm om 6 dagar. Här kommer Maya och jag - håll tummarna för oss !!!! Över 100 mopsar ska vara med på utställning, men Maya blir enda mops som tävlar i rallylydnad. 
 Förra året var det första gången Maya och jag tävlade på Stockholms Stora Hundmässa. Hon var då också den enda mopsen i startfältet på rallylydnad
 
 
Vi tränar hemma, Maya är så duktig. Det är bara så matte gör inga dumheter på tävlingen, så borde det gå bra.