Spännande Styrelsemöte

 Efter gårdagens styrelsemöte från Mopsorden på Broby Gården i Stockholm (jag sitter som regionombudsansvarig i styrelsen), fick jag veta vad jag skall göra nu i den närmaste framtiden.
Nästa år firar Mopsorden 30 års jubileum och vi försökte hitta något extra att pryda vår årliga mopsutställning
(helgen 10-12 juni) med. Mitt förslag var något jag verkligen tycker om, nämligen Rallylydnad. Varför inte anordna en rallylydnadstävling endast för mopsar? Styrelsen nappade glatt på min galna idé, så nu sitter jag här och planerar, då alla i styrelsen tyckte att det lätt toppen och att jag skulle se till att det blir av.
Spännande att lilla jag- Sylwia Zielinski ska organisera den första Rallylydnadstävlingen för mopsar i Sverige. Det känns stort, men jag älskar utmaningar och har goda vänner som har lovat att hjälpa till, så mina KÄRA mopsvänner, börja träna så ni kan vara med!!! Det kommer att finnas plats för alla mopsar, både de som tränat länge och de som är nybörjare. Håll utkik på Mopsordens hemsida:
http://mopsorden.se/index.html
 
 
 
 
 
 

LAIKA 9,5 vecka

I fredags åkte vi till Skåne och Gunilla Hirving på Semlans Kennel, för att hämta hem vårt nya stjärnskott, nämligen den underbara Semlans Emelie The Strange - eller Laika som hon nu heter till ära av den världsberömda ryska rymdtiken. Vår älskade Laika är 9,5 vecka ung och söt som en karamel. Hennes mamma är Semlans Olli-Molli och pappa Semlans Ture-Sventon.
Vi har fått en riktig pärla och vi blev helt förälskade i henne på direkten. Från första stunden i bilen hälsade hon glatt på våra tjejer och det kändes på en gång att hon förstod att vi är hennes nya matte och husse och att hon skall till sitt nya hem. Hon var avslappnad och lugn hela vägen och sov i mitt knä långa stunder. Inga konstigheter.
 
Våra tjejer visade också att de är exakt som en mops bör vara. De välkomnade lilla tösen med lek och bus och gav henne en hedersplats i flocken. Hon lär bli bra bortskämd av oss alla. 
 
Glad och nyfiken Laika, som blev bästa kompis med Nina
 
Jag försökte ta kort på hela gänget samlade i ett gruppfoto, men det är inte lätt med en valp med myror i brallan. Men som ni alla vet, kommer det snart många fler bilder.
 
Puss puss - säger Laika!
Duktig och fin tjej som väntar på sin första utställning
 
Tessa tog också väl hand om Laika, men lata Almi och Maya springer bara ett par varv med ungen, men hellst vill de slippa anstränga sig och istället sola i höstsolen och ta det lugnt.
De finns nog inget mer uppfriskande eller glädjande för själen, än en liten mopsvalp busande hemma. Rena lyckan!!! 

Husbilsutflykt med en baktanke ... och stora planer för framtiden

Denna gången valde vi att testa vår nyinköpta husbil i vackra Skåne och dess södra kust. Vi åkte först till Åhus och stannade på Åhus camping en natt för att sedan åka vidare till Simrishamn camping. Vi fick fint väder igen, så än så länge har vi haft turen med oss och sluppit regniga dagar "på flykt" i husbilen. Jag har inte ens drömt om att vara så nöjd med vårt köp. Husbilen har visat sig vara en perfekt möjlighet att semestra ihop med vår mopsflock. Det har inte ens gått en månad sedan vi åkt till Gotland för att köpa vårt skåp på hjul, men vi har redan hunnit se många, för oss, helt nya ställen i södra Sverige, underbara platser vi aldrig hade funnit utan husbilen. Sverige har så fina kuster och vi har precis börjat upptäcka dessa vackra platser.
Jag varnar för många bilder, men det var svårt att låta bli. Mopsar gör sig så bra på sandstränder... det är ett konstaterat faktum. 
Mopsarna var inte bara nöjda med utflykten. De var helt galna i sanden! Som småbarn sprang de helt vilt på den ändlösa och tomma stranden och lekte med varandra som om det inte skulle finnas en morgondag. Det var en upplevelse att beskåda deras glädje. 
Slut på semestersäsongen och inte en människa så långt ögat når. Det säger vi inte nej till och bara njuter!
 
Tessa och mamma Almi njuter i morgonsolen
Nina
Livsnjutare Almi tar vara på varje solstråle som ges.
Ser ni att det är bara våra tass- och fotavtryck i sanden? Så underbart fint ställe utan namn och då har vi bara stannat på vägen mellan Åhus och Simrishamn för en liten promenad...
 
 
Som skeppsbrutna pirater ägde vårt mopsgäng sin alldeles egna ödestrand.
...ödestrand betyder inte tomt på ...dofter och luktintryck... en mops är trots allt en del av hundfamiljen, tro det eller ej.
Härlig promenad som kunde inte bli bättre
Dags att posera och visa upp sig inför mattes mobilkamera.
Och här är matten själv, så strålande glad och nöjd med att hittat denna vackra plats på sin i-phone app....
OK. All den sköna inramningen till ära, det fanns en baktanke med vår resa till Skåne. Det är dags att avslöja vår hemlighet. Målet med resan var, förutom avkoppling, att hälsa på hos Gunilla Hirwing på Semlans Kennel och träffa hennes ljuvliga mopsvalpar.... för att så småningom välja en tikvalp för oss. Vi kommer alltså att vara fem i mopsflocken och det bara om ett par veckor! Spännande tider väntar oss.
 
Söööta fina fawn mopsar!
Efter besöket hos Gunilla var det dags att slappna av i Simrishamn.
- Husse!!! Behöver du hjälp? Du klarar dig inte utan oss - säger Almi och troget följer med på ett fiskeäventyr.
- Klart jag inte gör!!! Följ med tjejer!
- Det var rätt jobbigt att fiska med hussen.... och rätt tråkigt när man är en aktiv mops i sina bästa år! Tur att solen tittar fram så man får njuta av det under tiden.
Fisken fisken i vattnet där, ät nu på masken så vi kan gå hem - sjunger Almi i hopp om att få vila i den varma husbilen.
...men fisken var som förtrollad....helt borta.
Stenarna vid Simrishamns camping, så fint det var där
 
 
 
 
Campingen ligger så nära havet det går att ha det.
 
 
 
Mopsrus i morgonsol.
 
Mopsarna sprang åt alla håll. Det var så roligt att se hur glada de var. Man kände verkligen att de tyckte också att det var något alldeles extra att få vara där.