Mops- och schipperketräff i Värnamo 2014-08-30

Igår var vi på en trevlig mops- och schipperketräff i Värnamo. Den årliga träffen ordnades av vår vän Catherine Steiner och hennes kompis Lena. Stort Tack till dem för allt deras arbete med att organisera den roliga sammankomsten. Vi hade jättekul igår!
Mopsgänget: fotograf Jan-Erik Svensson från Värnamo 
Dagen började vi med Lydnadsuppvisning av Lena, samt vår kompis Fia från Vetlanda (matte till Tessas bror Göte)
Stolt uppfödare blir man när man tittar på Fias och Götes samarbete! Vad duktiga ni är tillsammans!
 
Duktiga Göte på väg att fixa rutan
Nu är det dags att leka tycker Göte
Sedan hade vi utställningsträning med duktiga instruktören Amanda Bernhed, som är domare i junior handling.
Här har vi vår lilla Nina som också fick chansen att träna lite.
.. för en valp på 3 månader var hon jätteduktig
Hon var så pass koncentrerad att hon till och med struntade i alla hundarna rund henne. Bra Nina!
 
Maya och Almi minglade under tiden med alla andra hundar på klubben, under uppsikt av min mamma som följde med. Tack mamma!
Efter lunchen var det dags för mig och Maya att visa lite agility
Det är så roligt att springa agilitybanan med Maya, för hon är taggat på 2 sekunder och det är bara att springa loss!
Nina fick leka med Catherins nya valp, söta Mona, som är 2 veckor yngre än Nina.
Vi hade också lite Rallylydnadsuppvisning på em
Innan vi åkte hem fick vi ta en mopspromenad till allas glädje
Mopsrus i skogen, det var det, alla fyrbenta väntade på hela dagen
 
Ibland blev det lite trassel
Hej Mona! Nu är det din tur att jaga mig!
Hem kom vi på kvällen lagom trötta, men mycket belåtna och alla sov gott inatt efter en intensiv dag!

Skogspromenad i Ekenässjön

Igår fick vi fint väder igen efter flera dagar med regn, så vi åkte till min mamma till Ekenässjön för en skogspromenad.
Nina är nu 3 månader gammal och det var hennes första utflykt till skogen med hela flocken. Jag fick bära henne för det mesta för att inte belasta hennes spinkiga kaninben (att bära på 4.4 kg i famnen visade sig ett bra träningspass för mig med). De stunder hon fick skutta runt på egen hand var hon överlycklig.
...så mycket nya lukter och smaker...
 
 
 
Jag gillar att följa skogsstigen hos min mamma, då man kan släppa loss hundarna och se under tiden om någon kommer eller springer förbi, så hinner man koppla dem igen. 
Min mamma tycker det börjar bli krångligt med fyra hundar i virrvarr runt benen, men tror hon tycker det är roligt ändå.
Lyckliga tjejer
Många stubbar finns det där, till hundarnas stora förtjusning. Mopsarna vet att efter varje duktigt hopp på stubben finns det godis hos matte att hämta
Almi är ofta den sista som hoppar ner. Tänk om matte glömde att jag redan fått godis en gång och jag får en extra portion?
Finns det plats för mig? Ropar Nina
Vår duktiga fina tjej
Söka svamp? Det kan vi med
Efter lite luktande, så voila! Här har du svamp, mormor!!! 
Ser du vad duktiga vi är!
Efter skogsrundan fick vi besök av Bobby (Ninas bror) med sin matte Rebecca som kom med fina blommor till oss. Tack snälla, men jag fattar inte hur jag kunde glömt ta kort till bloggen. Tur att han bor så nära, så vi säkert träffas snart igen. Vi hade jättetrevlig lek- och pratstund, inte undra på att man inte tänkte på kameran...
Vi hjälpte i alla fall Bobby med att tejpa öronen. Titta i bloggets arkiv efter mopsskötseltips. Här är lilla söta Nina med sina tejpade öron.
 

Dagens träning

Det är så roligt att träna på klubben. Idag var det rena höstväder men det skrämde inte bort oss från att åka till klubben på allmän träning, öppen för alla medlemmar här i Vetlanda. Vem bryr sig att det regnar? När man är hundägare, så har man ju regnkläder och det roligaste är alla människor och hundar man träffar där. Jag skulle aldrig byta de sköna stunderna mot någon annan festlighet ha..ha..
Först var det Tessas stund och träna med andra hundar och hon var så duktig vår lilla tjej!
Platsliggning och då gäller det att vänta tills matte ropar "Hit", fast det kan vara andra hundar som lyfter på rumpan och stör, men det bryr sig inte Tessa om
Sedan gick jag runt med våran trio till flock och det roligaste är att när det befinner sig på klubbplanen vet de att man skall sköta sig och då är de tysta och lugna. Det är en så markant skillnad mot våra promenader, där vi går trevligt tillsammans tills det helt plotsligt dyker upp en hund framför och då måste mopsflocken skälla livet ur både vovven och ägaren. Jag förstår mig inte ibland på dessa mopsar.