Mopsordens årsmöte

I helgen åkte jag och söta Laika till storstaden Stockholm för att delta i Mopsordens Årsmöte samt ett styrelsemöte. 
Det var en jättetrevlig helg. Jag tyckte att det var lite synd att det kom färre människor till mötet än vad vi hoppades på. Men det är som det brukar vara, folk har mycket åsikter och vill att styrelsen skall agera hit och dit, men just då när de kan påverka något, så stannar de hemma. Lite synd för vi skulle verkligen önska oss lite medlemsrespons på våra möten. Därför förlade vi årsmötet till storstaden, där det är många mopsägare. Men men .....De som kom hade ändå mycket bra att säga.
Det blev så också att Sylwia Zielinski (aka jag) har blivit omvald till nästa 2 års period i styrelsen som ledamot. Trevligt och roligt, det känns jättebra att folk tycker vi gör bra jobb och det ska vi fortsätta med. Jag ser fram emot det närmaste året med alla dess utmaningar och uppdrag och vi lovar att göra allt för mopsarnas bästa. 
Det blev 3 nya ansikten i styrelsen. Ni kan se dem snart på vår hemsida för mopsorden.
Laika åkte med mig som förstaklass sällskap och stöd. För hennes del handlade det om social träning
Duktiga tjejen skötte sig jättefint. Det var andra hundar (2st chihuahuer) som skällde en hel del på tåget och min tjej bara tittade på med nyfikinhet och perfekt uppförande. 
Trevligt och givande årsmöte för Mopsorden
 
Dagen efter skulle vi ha styrelsemöte, så vi övernattade med nyvunna trevliga kompisar på ett vandrarhem. Bessie från Falköping och Laika tog på direkten den stora sängen i beslag.
Bessie och Laika på vägen till tåget. Duktiga tjejer som gjorde att många människor stannade upp och ville klappa sötnosarna. Vem kan klandra dem?
Storstaden till all ära, så tror jag i alla fall att våra mopsflickor tyckte det var skönt att slippa stadslivet och vänta på tåget som skulle ta dem hem till Falköping och Vetlanda. Borta bra men hemma bäst!

Mopsorden-årsmöte 2016

Glöm inte årsmöte för Mopsorden imorgon på Broby Gård i Märsta kl.13.00
Vi ses där!!!
 
http://mopsorden.se/arsmote_2016.html
 
 
 
 
 
 

"Lite" vinterbilder från sköna Småland

Det har mest varit valptema senaste tiden och med all rätta. Valparna är verkliga mirakel som lyser upp vår vardag med enorm glädje varje gång vi får chansen, att ta hand om dem och se dem växa. Nu är tiden mogen för att börja varva ner och visa vad som händer hos oss och våra tappra mopstjejer. De är ju våra ögonstenar och trots vinterkylan varvad med blask, ligger mopsflickorna inte på latsidan. Under hela vintern har vi dagligen gått våra långa promenader, oavsett vilket väder Herren hade att erbjuda den dagen. Och blandat väderlek var det, minst sagt. 
På söndagar tränar vi agility och rallylydnad i häststallet i Vetlanda
Nina tränar agility med superstort intresse. Kanske brås hon på sin mor och blir Maya Junior?
Laika 7 månader gammal och börjar arta sig mot att bli en vacker flicka! Puss på dig lilla gumman.
Vi har börjat gå långa promenader med Laika tillsammans med resten av flocken. Duktiga tjejer sköter sig rätt bra, trots trängslet. 
Planet Of The Pugs - riktiga skogsvildar!
Olika utmaningar på promenaderna bjuder på roliga lekar....
...ett bildäck kan man göra rätt mycket med om man är en klyftig mops!
 
 
Nu går vi vidare tjejer!!!!
 
Puss på er säger nyfikna Nina!!!
Fånga haren! Ibland hade vi snö och tränade muskler i hela kroppen genom att springa i den djupa snön...
Nina och Laika har mest ork. Två knippe med ren energi. De springer ofta fram och tillbaka och jagar varandra eller bara släpper loss. Jag tror de gör säkert dubbla pass jämfört med de övriga damerna.... men de är också yngst i flocken....
....och vad gör vi nu matte??? Skall vi börja flyga, eller?
Plogbilar eller mopsar? Lite utmaning för mig med ha..ha.. Det känns i vaderna sen, när man gått ett tag i djupsnön.
 
Ofta går vi på promenader med våra kompisar Zigge och Thea
Pugs Pallåtervinning AB...mopsarnas egna familjeföretag...nää, inte riktigt. Vi stannar ofta upp när vi hittar staplade pallar, brädor, eller bara större stenar som kan användas till att träna med.
....liggande stockar duger också.... vad sägs om en mossbevuxen balansbräda? Det är inte så lätt för Laika att förstå vad jag menar när jag säger upp, när hon vet att det är så mycket smartare att bara krypa under... Dumma matte som inte förstår!
Fast efter ett tag insåg hon hur roligt det är att leka "balans" med de andra. Speciellt när matten lockar med lite välbehövlig belöning i fickan. Duktig Laika
Maya kom fort tillbaka i sin vanliga, fina form efter att ha valpat och tagit hand om fyra småttingar. Men egentligen var hon aldrig i dålig kondition. När valparna var kvar hemma hoppade hon och sprang som vanligt...men då mest i jakt på extra mat.
Laika 
Var är Almi undrar alla?
Kanske här, men vem är vem? Helt plötsligt blev vi två fler.... det kan skapa förvirring. Här är vi på promenad med Almis son Göte (i mitten) och hans lila syster Mona (första raden, andra från höger)
Mopsarna på jakt efter Zigge.
Sök 
Hej på er alla!!!! Vem kan tilta huvudet lika fint som en nyfiken mops framför kameran?!
Vad roligt det är i skogen. Visa dagar vill man aldrig gå hem.
 "Nu vet vi var spöken bor! Ja, samma spöken vi brukar skälla på hemma på gräsmattan när vi går och pinkar på kvällen." 
Hur många mopsar ser ni?
Nina och Laika 
Laika har också provat på agility och rallylydnad. Vi tränar mest för miljöns skull, men hon är jätteduktig och sköter sig galant. 
Mona, Göte, Laika, Maya, Nina, Almi och Tessa
"Ligg-stanna kvar" träning. Duktiga tjejer !!!!!
Tro inte att de är sådana direkt när vi kommer hem. Nej nej. Först måste de springa runt i alla rum och rusa av glädje att äntligen vara hemma. Spelar ingen roll hur lång runda vi tagit. Alltid samma galna procedur, men sedan lägger de sig platt en efter en och sover. Men, som alla mopsägare vet, mopsöron fungerar även i somnen. Är någon i köket och stökar så är alla mopsar uppe på en blank sekund och rusar till spisen för att bedja om lite smask. En korvbit eller ostskiva....och tröttheten är glömd för länge sedan. Galningar.