Bobbys underbara valpar är nu 3,5 vecka

Idag har vi hälsat på ett gäng små, söta valpar i Vimmerby som är barn till "vår" stilige Bobby - Pugish Delite Bellissimo Bob (son till vår Maya). Förstagångspappan Bobby ägs av snälla matten och hussen Rebecca och Kevin i Vetlanda, medan mamman till valparna är vår Almis halvsyster Ninni -Bullerbyns Puma. Det är hennes första kull men Ninni är en naturtalang när det gäller att sköta om sina valpar.  Två tikar och tre hanar blev det i kullen och nu är det bara en tik och en hane kvar att tinga. Valparna finns hos Kerstin Qvarnström i Vimmerby tel. 0492-10163. 
Vilka underbart söta småttingar man fått glädjen att träffa. Det finns nog inget som slår ett gäng mopsvalpar.
Tittut! Här är jag.
Måste vända min fina sida mot kameran...
...egentligen spelar det ingen roll, jag är söt från alla håll!
Mopstinget öppnar sammanträdet. På dagsordningen bland annat: hur får man tag på mera mjölk?!
Lika som bär....
...och snälla som änglar!
....och något trötta emellanåt.
Det intressanta är att mopsar föds med rak svans som en pinne. Medan veckorna går kroknar pinnen undan för undan tills den, lagom till leverans vid 9 veckors ålder, förvandlas till en knorr, mopsen välkända signum. 
Hemlisar och skvaller.... 
...och en och annan gäspning är valparnas vardag.
 
Vips, så har vi trollat bort en valpis i högen...
Tatta! Nu är vi fem igen.
Söt-faktor 10 i närbild!
Pug: 12 points, Carlin: 12 points
 
Charmtrollet där...
Hemma hos Kerstin finns också 2 bulldoggar och bäst av allt, Almis 10 åriga mamma, lika söt och lugn och älskvärd som vår älskade Almi
Lite gråhårig, men man känner igen att hon är släkt med Almi... samma kroppsspråk.
 
Skillnaden mot Almi är att mamman är något större och med större och bredare huvud.
Spännande med besökare och kameralinser.

AGILITY TÄVLING I VÄRNAMO 2016-05-14

Pugish Delite Belladonna Balbina -  Nina Observera flygande mops på gungan ;-) och som fixar sin egen bana och tunnelingångar
Almi kom på 4- e plats utan fel med sin härliga tempo
 
Hungrig och smart mops Nina , som tyckte varför ska jag spring hela banan när jag kan ta kortare väg till belönings burken som fanns efter målet
 Maya Queen lawless Fantastic Fiona hade lite för bråtom i slalomen vi hann inte göra om den, så hon gick in i tunnel för fort - synd, för då blev det disk

Rallylydnadstävling i Vetlanda 2016-05-21

Vi kom hem för bara en stund sedan, efter en tuff men framgångsrik tävlingsdag med dubbel i Rallylydnad. Jag gick 8 banor med 4 mopsar, d v s varje mops gick dubbel i sin klass. Resultaten har överstigit alla mina förväntningar. Jag är så nöjd med mina duktiga mopsar, så man vill bara sjunga.
Nina- Pugish Delite Belladonna Balbina tävlade i Fortsättningsklassen och kom på tredje plats med 93 poäng. Detta var hennes 3:e kvalificerade resultat och hon fick titel RLN F, så nu blir det nya utmaningar i avancerad klass framöver. 
Maya - Queen Lawless Fantastic Fiona tävlade i Avancerad klass och fixade ett kvalificerat resultat med 83 poäng.
Tessa - Pugish Delite Atena var bäst idag i Avancerad klass. Med sina 87 poäng i första starten kom hon på 1:a plats och sedan med 98 poäng blev det en 2:a placering i Start 2.
Almi- Bullerbyns Alma tävlade också i Avancerad klass och först kom hon på 5:e plats med 77 poäng och sedan  på 4-e plats med 86 poäng. Med detta har hon nu 3 godkända resultat och får då titel RLN A och kan tävla nu i mästarklass. Vilken dag och vilka mopsar jag har, är så lycklig ;-) 
Maya, Almi och Tessa
Jodå, mina mopsar är glada och nöjda med sina framträdanden...de bara tränar på sina poker-faces när man tar kort.
Dagens medalister Tessa som kom på första och andra plats och Nina som kom på tredje.
 
Tre medaljer och två titlar på en dag <3 inte alls illa