Snälla Tyson

Min jobbarkompis Ulrika har den snällaste hunden på jorden. I början när vi startade hundpromenader med Tyson, tyckte Tessa det var läskigt gå nära en så stor hund. Ofta fräste hon på honom och var jätteskällig. Nu när vi använder klicker är det en total omvändning. Vi går i lugnt tempo, alla tysta och belåtna. Hon kan fortfarande få lite små ryck när Tyson vill nosa på henne för nära, men efter en klick är hon tillbaka på jorden och väntar bara på godis. Tyson tittar då bara på henne och undrar vad den lilla skiten till hund håller på med.
Tyson du ska inte sitta jätte nära mig tyckte Tessa. Lagom är bäst och då går det träna platsliggning med fint resultat.
Idag träffade vi flera hundar när vi gick med Tyson och duktiga Tessa var så koncentrerat på klicker att alla kunde gå lugnt förbi oss. Jag blir så glad. Kan varmt rekommendera att klicka era hundar
Tyson är 9 år och hoppas han lever frisk flera år till. Jätte lugn och cool hund. Tänk vilken respekt han ger på alla gående människor vi möter med vår kompis. Ingen kommer fram och -med barnspråk- piper ut: " vilka söta små hundar..." som det händer hela tiden när jag går ensam med mina tre mopsar. Mopsarna känner av det och börjar själva hoppa på folk och spela pajas. Inte lätt när man vill ibland gå förbi folk för träningens skull. Inte lätt för mopsarna att veta när de skall hälsa på människor. Jag respekterar dem som frågar om det är OK att klappa, men det finns många som bara böjer sig ner och bryr sig inte vad man tycker om detta.
 
Tyson och hans snälla matte Ulrika. 

Glada Mopsar

Vilken fin dag fick vi idag. Det känns som evigheter sen sist vi fick se solen under hela dagen. Vår i luften. Alla blev så glada.
Lång..lång promenad till vår golfbana, där mopsarna sprang runt och lekte. Man ser på dem att de var också piggare av solstrålarna.
Maya och Tessa känner för om det verkligen luktar vår
Yesssss......solen!! Jag älskar dig!!!!
...och så springer man för glada livet....
 
 Tror alla njöt av solen idag :-) man ville inte hem. Hoppas solen kommer oftare nu till oss.
De unga är inte kloka med sitt springande-  tyckte Almi - bara bus i huvudet på dem!
Tessa poserar
Lite inkallning träning blev det med
...och vad fint det är idag!!!
Tessa
Sedan tog vi lite paus i solen. Nästa gång får vi ta med oss lite kaffe till mams när hon är så snäll och har alltid godis till oss
Tessa hittade första blommor i år

Solen har kommit

Idag har vi klicker-tränat med hjälp av alla skidåkare i backen i Ketilsås. Nu hoppas jag att vi kan titta på skidsportsändningar på TV utan mopskommentarer.
Maya brydde sig inte så mycket när hon fick smaka på blodpudding så glömde hon allt omkring. Tessa var på sin vakt, men duktig var hon ändå.
Det var inte lätt att slappna av med alla konstiga människor och ljud  från skidåkning
Efter träningen gick vi till skogen
Och till slut kom också solen fram efter många mörka dagar och veckor. Det gällde att vara snabb med kameran när solen försvann hela tiden 5 minuter här och där
 
Det märktes på tjejerna att vi var på en ny plats idag. De sprang glada fram och tillbaka
Titta vad vi har hittat i skogen
Tessa min solstråle
 Lite crosscountry hoppträning....
Gå balans....
Hoppa upp.....
Springa fritt....
Kan vi ha sådana däck i trädgården matte ?