Bilbo och Chester på besök

Det är så trevligt när vi kan träffa våra valpar och se hur de blivit vuxna och utvecklats. Idag kom snyggingen Bilbo (Tessas och Isidors hanvalp ) med "storebror" Chester. Bilbo är en stilig, stor och trevlig kille med det snällaste lynnet man kan tänka sig. Så vänlig, lekfull och glad han är!
Som det brukar vara tog Laika chans till att busa vilt med gästerna, i det här fallet pojken Bilbo.
Chester tillhör den lugna mopssorten, ihop med vår snälla Almi, stolt i samma fridfulla klubb. Så goa de är dessa två tjurarna "Ferdinand".
Bilbo och Laika goe supersonic!
Catch me if you can.... tycks Laika säga till kraftige Bilbo.
Bus och fart - uppenbart och svart på vitt 
Laika försöker få igång Chester, men denne herre är inte intresserad av tokigheter.
Inte alltid lätt att vara den busiga fawn-mopsen, speciellt när de svarta artfränderna gaddar ihop sig. Man kan bli ihjältrampad om man inte passar sig, lilla Laika!
När andra busar som virvelstorm, väljer Chester att träna yoga.... (sumobrottaren i mitten av bilden) 
Hela flocken kom jättebra överens
Tjocka släkten - mormorn Almi, mamma Tessa och barnbarnet Bilbo
Killarna hade olika intresse. Medan Bilbo fyllde tiden med att uppvakta tjejerna, tyste Chester passade på och markera terrängen för att visa vem som bestämmer över riviret. Kejsaren Chester har talat!
Laika visar med sitt kroppsspråk att hon är medveten om hur liten hon är i jämförelse med "biffen" Bilbo. Han har växt till sig och är en imponerande muskelknippe med fint maskulint huvud och fina kroppsproportioner. Vi hoppas att Bilbo kan så småningom visa upp sig på en utställning vid en lämplig tidpunkt. 
Alla tjejer vill ha Bilbo <3 <3...han är en poppis figur, rena Enrique Iglesias för de fyrfota.
Finaste killen, tack att du ville vara med oss idag!!! Det var så roligt att gästa dig och din matte och husse. Välkommen åter!
Man blir trött av överflödet av uppmärksamhet och all motion. Dags att vända hemåt. 
Ha...ha...Chester visar trix ;-) Rulla tungan kan vem som helst, men kan ni fälla ihop den som ett dragspel? Nej? Där ser ni!

Inofficiell utställning i Växjö 2016-04-23

Duktiga tjejen skötte sig exemplariskt och det kändes att domare tyckte om henne.
Utställningen var mitt i Växjö, bredvid stadens domkyrka som - traditionsenligt - med ljuvligt högljudda kyrkklockor meddelade titt som tätt vad klockan var. Just kyrkklockor är något av en fixidé för våra 5 mopstikar, en favorit fiende att skälla på. Men vår söta och snälla Laika brydde sig inte ett dugg om detta. Förutom kyrklockorna fick hon extra avancerad träning när de hade räddningsuppvisning med helikopter över Växjösjön, nästan ovanför huvuden på oss. Inte att glömma tåget som gick bara 100 m från utställningen. Laika klarade alla dessa prövningar med högsta betyget. Hon är så lugn den söta tjejen.
 Hon var koncentrerad på det hon skulle prestera...
....och inga andra hundar existerade för lilla Laika. Hon är bara för go.
 
För en månad sedan investerade jag i det bästa tältet jag sett. Quechua, som man kan själv ställa upp på 2 minuter och det tar kanske 5 min och packa ihop. Inga lösa pinnar-ingen pussel och huvudbry, perfekt när man är själv. Fast det var jag inte denna gången. Söta Martynka, vår trogna mopsfantast var med mig och höll tummarna för Laika och hejade på oss i ringen. 
Laika fick HP och BIR bland 3 mopsar, så ingen bred konkurrens alls att tala om, men för oss var det viktigaste att vi fick fin kritik som vi är nöjda med och super nyttig träning. Placeringarna var inte alls det viktiga och de andra två mopsarna var fina också.
Martynka och Laika 
 Martynka med moster Sylwia och utställningsprincessan Laika som dissade kameran för innehållet i väskan (godis luktar ju sååå gott).
 En lycklig och glad trio som avrundning på en rolig hundlördag.
 

Älskade Almi - snart 6 år gammal <3

Älskade Almi snart 6 år <3! Mitt liv som mopsfantast började med dig! Grattis gumman och hoppas att du får uppleva ett långt, friskt och lyckligt liv. Lika långt som din släkting Musli och hennes vän  Dee Dee som nyligen gick bort med bara två veckors mellan rum. Mussli blev hela 15 år och 1,5 månad och Dee Dee 14 år och 8 månader. Dessa två otroligt mysiga mopsdamer höll ihop i livet och trogna följde de varandra in i mopshimlen. Vi sänder tröstkramar till deras matte och husse!! Och dig, vår lilla Almi pussar vi 1000 gånger !
Mussli och Dee Dee
Dee Dee och Maya
I Nye med hela gänget 
2012 Almi och Mussli
Släkten- Mussli, Tessa och Almi
Hittade en video på dig Almi och musiken som passar perfekt till dig. Lugn och cool hela vägen, som Mussli och Dee Dee  <3 <3 <3