Video på Maya och Almi från Agility tävling i Värnamo 20171007

Här kommer video på våran Queen Lawless Fantastic Fiona - Maya när hon vann två pinnar på agility tävlingen i sin hemstad - Värnamo. Det blev en fin invigning av Värnamo brukhundsklubbens nya hall, den finaste lokalen i hela Sverige. Maya har nu totalt 4 pinnar i AGILITY. Efter 3 tagna pinnar är man uppflyttad till högre klass dvs Agilityklass 2.
Bullerbyns Alma - Almi sprang bara en start i hopp. Synd att jag anmälde henne bara för en tävling, för hon verkligen ville vara med och stortrivdes på banan. Lite skillnad på farten när man jämför med Maya, men vem bryr sig när man har roligt och älskar det man gör. Observera att det var inga fel <3 <3 

En helg fylld av agilityfrossa i Värnamo med Maya, Nina, Laika och Almi i huvudrollen.

Vi fick uppleva en spännande och intensiv helg med våra fyra tävlande tikar: Maya, Nina, Laika och Almi. Tessa stannade hemma med Alexander, då hon inte gillar agility.
Två dagar, 16 starter och full fart framåt.... tur att mina ben höll hela vägen! Lördagen bjöd på en omgång HOPP och två AGILITY tävlingar. På söndagen var det en omgång i Hopp och en i agility. Nina 3 år, hennes mamma Maya 6,5 år och Laika 2 år gammal deltog i alla fem starter. Almi som är vår senior med sina 7,5 år på nacken anmälde jag endast till Hopp på söndagen för jag visste inte om älskade "tanten" skulle tycka att det var fortfarande roligt. Men det visade sig att hon bara älskade att lysa i rampljuset igen. Hon tar banan i sin egen takt, men hon är noggrann och sprang i mål felfri. Alla mopsarna blev bara bättre och bättre för varje start. Med tanke på att det var första gången vi tävlade inomhus gick det jättefint.
Jag är så överlycklig och jättenöjd med helgen. Känslan att se mopsarna älska det de gör motiverar mig att driva framåt. Lördagen avslutade vår Maya -Queen Lawless Fantastic Fiona med en 4:e och en 5:e placering i Agility med 0 fel och två pinnar (hurra!). I och med det blev hon uppflyttad nu i agility klass 2, och allt hände i hennes hemstad - Värnamo, där hon föddes för 6.5 år sedan. Tack till Mayas uppfödare Catherine Steiner för vår lilla agilitystjärna och tack Catherine att du agerade vår alldeles egna hejarklack under helgen. Catherine och Ulf är delägare i Agilityshopen.se som sponsrade tävlingen och var där på plats. Det kändes extra roligt att Maya presterade så fina resultat med gammelmatten och hussen hejande på läktaren.  
Slanka Nina
Lika som bär mamma Maya och dottern Nina
Jag bara älskar agility och den stämning man får uppleva på plats. Alla hejar på varandra, sporten är rättvis och objektiv. Gör man fel så får man straffpoäng, inga subjektiva bedömningar av domare som t ex på utställningar. Det spelar ingen roll om man känner domaren eller har kompisar bland arrangörerna. Alla döms lika. Man får så många vänner och så mycket gott skratt på köpet.  
Våra 16 starter bjöd både på fina resultat och några disk. Oftast är det mitt fel, då man i all hast visar fel ibland eller är otydlig. Ibland är det mopsarna som hittar på egna banor.... men vad gör det, när vi har så roligt ihop!
Nina börjar bli en riktig mammas flicka. Den tjejen som brukade springa ifrån mig för att hälsa på domaren och åskådarna fanns inte den helgen. Hon var skärpt och fokuserad... och det gick undan!
I väntan på vår tur blir man lite otålig
Mamma och dotter. Båda kan hoppa riktigt långt.... det finns en hel del stuts i de korta benen....
Laika börjar också bli jätteduktig. Följer med och lyssnar fint. Vi hade lite problem med tunlarna denna helgen.... på nåt sätt kändes de lite läskiga att springa i. Kanske var det någon främmade lukt eller annat som gjorde att hon inte ville ta dessa hinder. Hon tyckte att de böjda tunlarna var mest otäcka, så vi vet nu vad vi skall träna på till nästa gång!
Laika
Maya
Laika
Almi sprang bara en start i hopp. Synd att jag anmälde henne bara för en tävling, för hon verkligen ville vara med och stortrivdes på banan. 
Helgens resultat blev :
LÖRDAG 7:e oktober, 32 startande hundar:
Nina Hopp disk, Agility1 disk och i Agility2 12:e plats
Maya Hopp 17:e plats, Agility1 4:e plats och pinne och i Agility2  5:e plats med ännu en vunnen pinne
Laika Hopp disk, Agility1 en disk och i Agility2  en 16:e plats
SÖNDAG 8:e oktober, 20 startande hundar:
NINA Hopp 11:e plats, Agility 5:e plats ( bara 6 hundar som klarade sig utan disk)
Maya Hopp 8:e plats, Agility disk
Laika Hopp disk , Agility disk
Almi Hopp 10:e plats felfritt lopp. 
Queen Lawless Fantastic Fiona - Maya vann två pinnar i sin hemstad - Värnamo. Det blev en fin invigning av Värnamo brukhundsklubbens nya hall, den finaste lokalen i hela Sverige. Maya har nu totalt 4 pinnar i AGILITY. Efter 3 tagna pinnar är man uppflyttad till högre klass dvs Agilityklass 2. Vill man ha titel i agility, så måste man ta 5 pinnar, så vi kämpar på ett tag till... med lite tur får vi titel med.
Helgen var lång, men absolut lyckad. Adrenalinet i kroppen var på en skyhög nivå vilket hjälpte till att orka med alla starterna. Har man roligt, så glömer man det jobbiga. Vi var med husbilen och Adam hjälpte mig med att byta hundarna mellan alla lopp, så allt går smidigt när man samarbetar och planerar rätt.
Superhelg med fina resultat, så detta gör vi om snart igen. Jag svävar fortfarande på moln av stolthet att mina älskade mopsar är så duktiga.... Puss på er tjejer!