Vinterpromenader i Höglandets vackra natur

Valparna har lämnat sin älskade mamma för att starta ett nytt liv i sina nya hem. Det betyder att Tessa följer nu med på alla våra promenader. Att vara mamma är tufft och påfrestande för en tik. Att vara mopsmamma till sexlingar är ännu jobbigare. Nu har vi börjat jobba på med att få Tessa tillbaka i fin fysisk form. Under tiden får vi uppdateringar på valpfronten av hela syskonskaran. Alla sex har det bra och sprider glädje varvat med bus i sina nya hem. Vi är så glada och stolta över våra duktiga valpköpare och deras sötnosar. Givetvis finns vi alltid till hands när det kommer frågor, bekymmer och funderingar. Jag är alltid nyfiken på hur det går och uppskattar allra minsta info, en bild, ett sms om de små. Än en gång, tveka aldrig och hör av er om det bara genom att skicka en bild eller en hälsning;)
Hela flocken har börjat vänja sig vid att vardagen ser annorlunda ut än vad den gjorde de senaste 2 månaderna, med både träning och långa promenader med på menyn.
Skogarna runt Vetlanda bjuder på många prisbelönta stenar och stockar (mopsen hoppar upp på stocken/stenen och förväntar sig en prisutdelningsceremoni som om det vore en prispall på OS)
Nina i drömmarnas land
Vargflocken i sitt rätta element. Vad tuffa ni ser ut tjejer! 
På långpromenad med kooike vännerna Zigge och Thea
 
Thea och Laika blir aldrig trötta. Vad vi andra än presterar räknat i kilometer gör Laika och Thea lätt det dubbla tack vare allt bus och spring under tiden.
De svarta kan också! 
Vilopaus i mossan. 
Ååå vårsolen kommer fram....  
Vi har också hunnit med ett mopsbesök i vackra Nye hos Marianne med mopsarna Nelly och Jaiden, Tula och Jambo. Vi kom i sällskap med Bäcksedavännen Fia och hennes två trubbnosar Mona och Göte. Riktigt rolig dag med gott sällskap och kanonväder.
Storflocken njuter av alla vilda dofter ute i Nye.  
Bättre utsiktspunkt finns inte i hela byn.
Var är fikat? - undrar alla 9 mopsarna?
 
 
 
Tack alla för en underbar dag i vackra Nye!

En stor kram till E-kullens sötnosar och deras duktiga mattar och hussar!

Vår mångartiga familj med djur och människor under samma tak, sakta börjar återgången till livet utan en valphage. Lilla Ines (Emma) blev sist att flytta ut. Det finns vissa fördelar att vara sist. Till en början blev Ines allas ögonsten för en dag. Hon fick leka med alla tanterna hur mycket hon ville. På kvällen fick hon sin mamma Tessa bara till sig själv... och det har aldrig hänt förut. Mamman och dottern sov tillsammans i valphagen, tätt ihop. Ines passade på att dia mammas mjölk för sista gången, helt utan konkurrens...och den chansen tog hon vara på. Tidigt på söndagmorgonen fick hon mat och sedan fick somna om i gammelmattes säng med resten av släkten utspridda över täcket. Hon är en underbar liten mopstjej och vi vet att hon kommer till en superfin familj som älskar henne och gör allt för att ge henne ett lyckligt liv. Därför känns det så rätt och tryggt att lämna över Ines och de andra småliven. Vi är så nöjda med våra köpare. Lycka till härliga gänget! Glöm inte att rapportera till centralen då o då. Vi ser fram emot att höra hur det går! 
Ines hade hela stora flocken för sig själv och där trivdes hon prima!
Det var skillnad att rasta bara Ines mot en sexmannalag som det var innan. För att inge henne mod fick de stora följa med och heja på!
Mamma Tessa <3 vi ses snart igen!
Var inte ledsen lilla mamma<3, matte Sylwia hittade jättefina familjer som kommer att ta god hand om oss allihopa. Och glöm inte vad gammelhussen sade en gång: när Gud skapade mopsen var han på gott humör och sade: Din uppgift i livet blir att sprida glädje bland de tvåfotade vilsna själarna, du skall hela brustna hjärtan och bringa skratt till barn och vuxna med vänskap och kärlek. För att lyckas med ditt uppdrag får Du en gåva: ett glatt sinne och ett ansikte som alla tvåfotingar kommer att känna igen: platt, vänligt och så bekant!!! 
 
Mamma o dotter
Ines kände direkt var tryggheten fanns - hos nya matten förstås! Så pass att hon inte ville vakna när det var dags att åka hem. Det kallar vi personkemi!
Sista kram och puss från mamma Tessa. Avskedet blev mycket känslosamt, men duktiga Tessa litar på oss och jag vet att, om hon kunde säga det på ren svenska, så skulle hon vara glad och tacksam att hennes små underverk får så fina familjer. Ha det så bra små mopsar och glöm inte att ringa o mejla ibland så vi får reda på hur mycket ni växt! 
 

Tomorrow is another day... men så känns det inte just nu.

För 9 veckor sedan kom ni, älskade valpar, efter en lång dag med svåra krystvärkar och dramatik för mamma Tessa och oss. SEX UNDERBARA MOPSMINIATYRER, alla i färg svart. Vi blev förälskade från första stund. Ni vägde knappa 200g var och tack vare mamma Tessas trygga vård har ni växt 12 gånger om och vågen visar nu 2,5 kg. Och större blir ni, men nu under uppsikt av era nya mattar och hussar. Vi minns otaliga roliga stunder med pussar och lek. Vi bevittnade alla era framsteg och tabbar. Från små krypande "mullvadar" till skuttande självsäkra busungar. Allt går så fort. Det känns som att allting hände över en natt. Ni är så fina och duktiga på allt. Jag är så stolt över er och med glädje (trots att tårarna rinner ändå) överlämnar jag er till Era duktiga nya familjer. Alla köpare vi fått nöjet att träffa och lära känna är jättetrevliga och kloka så jag är säker på att ni skall ha det så bra. Ni är inte långt borta heller så vi hoppas att vi kan träffas snart igen.
Vi önskar alla lycka till och jag vet att ni kommer att göra era familjer överlyckliga. Det är ju mopsens stora gåva till mänskligheten, eller hur?!! 
Nästan alla syskonen har åkt hem. Söta Emma, som skall heta Ines åker hem imorgon. Hon flyttar till Lagan i Småland. Ellen och Ester skall bli grannar nära Sävsjö, också Småland. Eve stannar också nära Vetlanda, en bit utanför Virserum. Eric (som skall heta Nisse) flyttade till Tranås. Edward är den ende som reste långt och finns nu i Lidköping. 
 
 
 
 
Bättre mamma finns det inte på denna jord. Tar hand om sina små varje liten sekund, så lugn, klok och omtänksam så hjärtat smälter.
Eve på toa i det fria friska... ååååh utelivet! Vilken lättnad... 
Första riktiga snön smakar bäst 
 
Mamma Tessa passar på att vila, när mormor Almi tar hand om leken
Det är min mormor säger busiga Eve
Ibland måste man vara två för att klara leken med Eve
Fina Ellen
 
Tjejkamp
Edward på spaning efter nya hys.
Livet under bordet kan vara riktigt intensivt
Eric tittar på TV
 
Pusskalas
 
 
 
 
I väntan på mat har vi lärt oss sitta fint
 
Lite lek i vintersolen...men kallt är det ändå
 
 
 
"Ta dig i brallan!!!" - säger busungen Eve. Inte undra på att Nina blev ställd... 
 
Är det tomten? Nej, det är Emma - Ines med ett vitt skägg 
 
Coole Edward tappar öronen i kylan. Vinter är inte hans årstid.
 
 
 
Hela fina gänget
 
 
Gimme five syrran
 
Ellens favoritplats
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kom igen mamma!! Vi ska inte bita dig mer!!
Alla valpar vet vad man skall göra med en tandborste
 
 
 
Laika hjälpte till att uppfostra Eve. Hoppas det märks...inte, hehe.
 
 
 
 
Fina Eve kan stå still när hon vill
 
Kom igen!! Öppna grinden!! Nu!!!!
Dagen efter att Eric flyttade till Tranås, sade vi adjö till lilla Eve. Hon ska ta hand om storebror Gurkan som också är mops. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mamma!! Var inte ledsen. Vi ses i mars igen.
 
 
 
 
 
 
Rätt som det var, blev vi bara fyra
 
 
 
Sedan flyttade söta Ellen till Sävsjö och kommer att vara granne med syrran Ester.
....och då blev vi bara tre....tills 
 
 
...det kom besök igen och Edward följde med till Lidköping
Lycklig husse och matte, något varje uppfödare vill se! 
 
Idag kom turen till Ester. Lilla prinsessan åkte till Sävsjö och kommer att leka med grannen Ellen som bor bara 100 meter bort. Så roligt för systrarna att det blev så. Inte varje dag hittar man köpare som är både grannar och släkt samtidigt.
Lycka till alla våra godingar och ni duktiga mattar och hussar. Nu går jag till Emma (Ines) och njuter av sista kvällen med henne.