Rallylydnadstävling i Sävsjö 2017-06-06 med alla 5 mopsar från Pugish delite

Tradition eller inte, men nu gjorde vi det igen. Förra året tävlade 8 mopsar Rallylydnad i Sävsjö på nationaldagen och i år var vi inte smäre! Inga stora resultat, men roligt hade vi och så trevligt att tävla tillsammans, skratta och umgås. Kan man fira natiponaldagen bättre än så?
Av mina fem tjejer tävlade Almi, Tessa, Maya i Mästarklass medan Nina och Laika uppträdde i Avancerad klass. Sedan hade vi fler mopsar: Doris med Ella (jag tror hon blev dagens yngsta förare), Valborg med Catherine  och Sixten med Siv tävlade i Nybörjarklassen. Många dofter, galna mopsar och snurriga mattar i strålande sol gjorde att vi fick inga kvalificerade poäng men vi ger oss inte. Kanske ses vi snart igen i samma sällskap ;-) 
Maya var jätte duktig den gången, men vad gör det när hennes matte visade att hon behöver extra lektioner i läsning?!!! Så, matten Sylwia tappade tråden, inte bara en gång utan hela två gånger på samma hinder med exakt samma felsteg. Stackars Maya och Tessa. Ni får förlåta matten en sån dag som denna. Hon gör bättre av sig nästa gång, hon lovar! ;-) 
Ligg....stanna kvar
 
Almi förskte verkligen att anstränga sig till max...
Så långt till konan :-( (och helt i motljus). Almi såg den inte. Stackarn, hon stannade en meter ifrån mig och började skälla förtvivlad: Vad menar du matte att jag ska göra? Visa mig snälla!!! 
Många vänner hade vi med oss idag. Våran tränare Katarina kom på första plats i Avancerad klass och Mia med Zigge på andra. Stort Grattis till båda!!!!! Jag och mina mopsar med Laika i spetsen fick domarens pris idag för galna mopssjukan ( tänk er, Laika som i är höglöp just nu kissade mitt i banan) och domaren tyckte synd om matten och hennes kära mopsflock. Men mopsarna var super duktiga tycker matte i alla fall och nu var det sista tävling före semestern...så, Grattis duktiga vi!!!
Nöjd Laika poserar med domarpriset.... alltid nåt! Trevlig sommar allihopa!
 

Agility tävling i Tranås 2017-06-02

Inga pallplatser eller pinnar den här gången heller, men vi är glada och nöjda ändå. Dubbel agility kvällstävling i Hopp Small på Tranås BK. Av 24 hundar i Small kom Maya på 11:e plats och disk i hennes andra, Nina 14:e och 10:e plats i andra och Laika kom på 16:e och 13:e plats. Alla fel vi gjorde får jag ta på mig... mopsarna var super duktiga. Tessas söte son Eric 6 månader och hans snälla matte Annette, som bor i Tranås hejade på oss hela kvällen. Det var två mopsar till som tävlade med oss den kvällen. Oggie m Erika Johansson och Dundra m Sofie Lundberg, så roligt att vi blir fler och fler. Jag tror inte att vi har varit fem mopsar på samma officiella tävling någon gång tidigare. Kanske nåt av en rekord? Heja mopsar...heja..
Snyggingen Eric i full fart
Laika och jag
Maya och jag
Nina och ...ni har rätt....jag
Fem duktiga mopsar som tävlade idag på officiella Agility Tävling i Tranås. Tre var mina: Maya med dotter Nina och Laika, sedan hade vi Oggie med matte Erika och Dundra med matte Sofie Lundberg. Inte dåligt och så duktiga var vi alla.
Oggie med Nina undrar om de får några kycklingbitar från Erika som tack för allt slit
Lill Eric till atack.
Tessas och Isidors son Eric 6 månader var med oss hela kvällen. Det var så roligt att träffa den snälla söta killen. Laika i höglöp tyckte han var riktigt snygg....och det är han ju <3 <3 Men just nu tycker Laika att vilken kille som helst skulle duga... Höglöp....
 Eric i närbild
Lite Pug Love!
Laika och Eric på väg att bli kära...
 Eric och Laika