Maya debuterar i Rallylydnad i Mästarklass på Stockholm hundmässa

Nu är det bara 2 dagar kvar till avresa mot den stora utmaningen: vi skall ta oss till huvudstaden, där vår klipska Maya skall debutera i Rallylydnad i Mästarklass på Stockholm Hundmässa. Vi skall tävla under två dagar; på lördagen den 3:e december och en gång till på söndagen. Håll tummarna för oss, snälla ni! Det är ca 90 hundar anmälda båda dagarna och jag misstänker att vi är första mopsen någonsin som skall tävla på mässan i Mästarklass. Med andra ord, en hel del ansvar vilar på våra axlar. Det känns pirrigt och man hoppas bara att vi inte skämmer ut oss... Man vill ju representera rasen med stolthet inför storpubliken...Sedan är vi enda ekipaget som åker dit från vår lilla Vetlanda, så det känns lite extra. 
Maya med sina fina rosetter och nya skylthållare som vi köpte från agilityshopen.se . Jag rekommenderar dessa hållare lite extra för de är välgjorda och superlätta att bära på när man har flera stycken (gjorda av aluminium). Sen tar de inte mycket plats för att man kan stapla dem på varandra. Gå in på deras hemsida och spana in deras produkter och aktuella erbjudanden på   http://www.agilityshopen.se/produkter/
Julpynt stannar dock hemma. Jag tror inte att vi får några pluspoäng av domarna för tomtemössan... 
Nedan hittar ni info om mässan och tävlingen.  
 
 

Pugish Delite Athena - Tessa bara 2 veckor till valpning

Tessa har endast 2 veckor kvar till valpning, men hon verkar må superfint och vi hoppas att det håller i sig. Här är vi 100 m hemifrån efter en 8,5 km lång promenad (använder stegräknare om ni undrar). Det blev kanske lite för mycket för en dräktig tik, men tankespridda matten pratade för mycket i telefon under hela promenaden... tiden och kilometrarna bara rann iväg. Imorgon får vår sportiga och tappra Tessa hela soffan till sig själv och så länge hon bara vill. En välförtjänt vilodag.

Tessa och hennes mammamage

Det är 2,5 vecka kvar tills valparna kommer och Tessa ser ut att spricka. Stackarn växer på bredden och växer och man börjar bli orolig för hennes stora mage med så mycket tid kvar till valpningen. Men den älskade tjejen mår bra och hon fortfarande följer med de andra tikarna i flocken på långa promenader. Väl hemma tar hon det lugnt och vilar upp sig lite extra. Detta är Tessas andra kull och hon är en underbar mamma, det vet vi redan sen tidigare. Vi håller tummarna! Puss på dig Gumman!
Blivande mamma Tessa... 
Tessa sträcker ut sig under sin mammas vaksamma öga...nå, ta det där med "ett vaksamt öga" med en nypa salt. Mormor Almi är vaksam bara när det gäller tv:n, ringklockan och aktivitet i köket....
Höstbete vid Grumlans strand.... duktiga små lamm....