Härliga tider

Vilken vacker solig tisdag vi fick idag...när jag vaknade på morgonen och öppnade mina ögon såg jag bländande solstrålar skinna in genom fönstret och lysa upp valplådan. En härlig syn och en varm känsla som fick mig att glömma för en stund hur kallt det egentligen var där ute. Så våra fem små troll fick en påhälsning av solen och när som helst lär de öppna sina mörka ögon o se både solsken och en underbar värld runt om. Det är lätt att smälta i hjärtat av dessa småliv och man känner sig lyriskt lycklig just nu. Vi passar på och smeker o pussar dem då vi vet hur fort tiden går och innan man hinner uppfatta det så är det dags för ett ledsamt adjö och leverans till de överlyckliga valpköparna. Man vill inte vara för kaxig än men vi är så tacksamma att hela gänget mår jättebra o växer fint. Knubbisarna ökar i vikt i rasande tempo och klagar verkligen inte på aptiten.
 
En öm liten "mamma-dotter" stund... 
En av tjejerna har en riktig tjusig vit slips under hakan, vi får se om den blir kvar när hon får sin vuxenpäls!
Ögonlocken har en klar och tydlig springa nu o valparna lär närsomhelst öppna ögonen för första gången. 
 
 
 
Hela kvintettet är lika som bär, utan färgmarkering i nacken skulle det vara omöjligt att veta vem som är vem. 
En nöjd liten knubbis drömmer om mammas goda mjölk.
 
Så går det till när man är glusk o stressar när man äter, mjölken rinner över och ut genom näsan!

Imorgon fyller Ninas kvintett en vecka!

Tiden går fort när man har roligt. Vi sitter i valprummet och bara njuter av Nina som tar så god hand om sina små. Hon är helt enkelt vår bästa mamma hittills och småttingarna växer så det knakar  för varje dag. Nina håller valparna rena hela tiden och slickar bort deras avföring och kiss så länge de enbart diar henne. Under den första veckan är denna stimulans nödvändig för att valparna ska kunna göra ifrån sig.
En av många Ninas ställningar när man sköter om valparna
 
(null)
När sötnosarna är mätta och nöjda råder det lugn och harmoni i lådan!
När mopsvalpen föds är öronlapparna tjocka och hörselgångarna slutna. Men hörselgången öppnas gradvist och man räknar med att valpen kan höra vid två veckors ålder. När valpen är omkring tre veckor gammal kan den både dricka och äta fast föda. 
Ögonen öppnas vid ca nio till tretton dagars ålder, men det tar ofta ytterligare någon vecka innan valpen kan fästa blicken ordentligt. 
Under helgen passade vi på att sola lite. Hur kan man låta bli en så solig dag som denna söndag? Men vi håller oss inomhus, för det rådde inge sommar där ute. Minusgrader så man ryser o skakar redan i dörröppningen. 
Lugn och ro
Alla verkar trivas idag! Nina är så skönt trött o sover, medan småttingarna njuter av mammas goda mjölk!
Valparna är fortfarande blinda o döva, men om ett par-tre dagar lär dem öppna ögonen o se omvärlden för första gången!
Även när man drömmer så handlar det mest om mat...mammas goda, nyttiga mjölk förstås!
Ensam bra men tillsammans blir det så mycket bättre! Varmt o skönt! 
 
 
 
Nu tar vi en sista titt på valparna och säger godnatt till alla mopsälskare världen över!!!!
 
 

Så kan det gå med moderskärleken ibland...

Valpbädden har perfekt storlek till valparna och de älskar den. Så mjuk och gosig att man själv skulle vilja förminskas till deras storlek och mysa i den!
...men det finns fler som är sugna att ligga i den.... och en del drar sig inte för lite fula knep för att hamna där.  Först låtsas man att vilja in i den, bara för att bädda för valparnas skull...eller testa underlaget...
....och när småttingarna ramlat ur sin mysiga sovplats som käglor i en bowlinghall, kan man utan skrupler ta deras plats...för bädden är ju ledig, eller hur?!! Så kan det gå med moderskänslorna när frestelsen blir för stark!
Vår snälla fina mamma Nina o hennes stackars små bebisar!....men både matte o husse, och din söta kvintett älskar dig ändå!!!