Tessa och Isidor väntar valpar

Nu kan vi skriva officiellt att vi väntar Tessas och Isidors valpar om c 3 veckor. Än så längre går det bra. Tessa mår bra och hon är fortfarande först vid dörren när vi skall ut på promenad. Nina är oftast nummer 2 i ordningen och hon springer tätt bakom Tessa. Hoppas...hoppas att det fortsätter så problemfritt hela vägen och att vår söta Tessa föder sina små utan problem. 
 
Blivande stilige pappa Isidor
Tessa
 
Bebismagen syns nu väl och blir större för varje dag och dagens långa promenad klarade blivande mamma galant

Gamla och unga

Igår hade vi rekordvärme i höstens november. Det är synd att sitta hemma en sån fin dag, så vi åkte till Marianne i Nye för att kolla på deras sommarstuga de köpte nära Kulla Gård (Mia och Lawrence).
Det gäller att hjälpa till om man vill få något gott till fika 
Mopsarna gör det gärna, för bland allt hö, halm och spån kan man kanske själv hitta något gott
- Fina dorperfår! Har ni något över till oss, hungriga mopsar?
 
Marianne passar Tula och Jambo då Mia och Lawrence är i Norge och med Marianns Dee-Dee, Mussli och Jaiden var vi ett härligt och stort gäng igår
 
Ska jag säga dig en sak Dee-Dee? - " Älskar dig gumman!!!"
Äldsta Dee-Dee i gänget 13 år och yngsta Nina 5 månader
Underbara lilla gråmule
 Maya!! - Tror du vi får något till fika idag? undrar Mussli.
Om jag charmar dig lite med mitt leende, får jag då något gott?  - Undrar Maya
Då blev det dags att lata sig lite i grönt gräs med vårblommor i november! November!
Tula raskade på efter tjejerna
Vi sa hej till kossorna
...och fåren
 
Nyfikna Nina och Tula 
 
Kossorna och fåren var inte läskiga för Nina, men en svart mjölkkanna mitt i gräsmattan fick en stor utskällning. Den stog säkert på fel plats - tyckte LappLisa Nina
Vad gör du där lilla tuppen?
Många djur på en och samma dag, men så är det i vackra Nye. Djur och natur går i ett
 
 
Nye kyrka
Underbara gamla mopstanter väntade på oss hemma i stugan. 
Tack Marianne för en trevlig dag!!
 
 

Familjehelg

Lyckliga föräldrar var vi under helgen, då våra studerande söner kom på besök. Antoni som läser i Falun och Alexander i Linköping. 
Alla mina älskningar i soffan (utom Adam som håller i kameran). Så stolta föräldrar vi är. Vi ses inte ofta nu för tiden, men vi blir desto gladare när vi väl träffas.
Antoni och mopsarna, som passade på att gosa med Antoni lite extra
Hösten är ute och Nina och Maya älskar att springa mopsrus med varandra. Nina har blivit nästan lika stor som sin mamma. Det börjar bli svårt att skilja dem två åt. 
 
Lyckliga Nina
...fast hon är inte lycklig hela dagen. Hennes mjölktänder är jobbiga just nu. De vill inte lossna så hon får tugga på allt möjligt. Idag var det färskt revben på menyn och det gav resultat. Rätt som det var hittade vi en liten plutt till hörntand på golvet.
Hon undrade, nyfiken på vad som hänt, lilla sötnos. Något litet ramlade nyss på golvet.  Vi försöker ge henne så mycket att tugga på som det går, så hon tappar mjölktänderna den naturliga vägen och vi slipper dra ut de under narkos hos veterinären. Det är inte roligt eller riskfritt att sova ner mopsar bara för tändernas skull. Det kostar också en hel del. Man vill helst skippa såna ingrepp.
Fina Nina
Alla fyra lyckliga mopsar. Från vänster: Almi, Nina, Maya och Tessa
Nina försöker just nu lära sig "spela död" och det går galant.
Nina och Maya i krock med Almi 
Våran Nina, en korsning av mops och kanin. Enda gången hon lägger ner sin knorriga svans är när hon kör sitt mopsrus, söta grodan.