Mopsträff för Mopsordens klubbmedlemmar i Måra 2014-03-29

Så sent som igår hade vi ett riktigt soligt vårväder, så det var inte speciellt inspirerande att vakna upp imorse och se att det regnade och blåste kallt där ute, samma dag vi skulle på en mopsträff i Ljungbytrakten. Vi hade inget annat val än att anamma en trostig och modig inställning mot vädergudarna, ta fram rejäla regnkläder och se glada ut. Som tur var, när vi började närma oss Ljungby såg vi en allt större glipa bland molnen och solen kom fram. Och trots en dålig start fick vi njuta av ett fint väder under hela träffen. 
Stort TACK till regionombudet Sara Johansson Elving för att du ordnade en så trevlig dag och Mona Hallberg för att vi kunde vara hos dig i Måra. Tipspromenad, ärtsoppa, kaffe och mopsprat, så skulle man villja ha det varje dag. Härligt.
Med mig hade jag Almi, Maya, Nina och Diva (som vi sitter hundvakt med). Tessa fick stanna hemma och värma Adams fötter i soffan.
Kl. 13.00 kom vi på plats
Passa på när det har nyss regnat. Uppfriskande färskt regnvatten - ett måste för varje utehund med självkänsla.
Först blev det tipspromenad i härliga skogen, där alla mopsar fick springa fritt. Ingen annan människa eller djur i sikte, bara mopsgänget.
Vi passade på att prata mops under varje ledig stund
 
Utslagsfrågan. Hur många godisbitar finns det i burken? Vem annars, än en hungrig mops, skulle kunna erbjuda experthjälp? 
Inga hundar på bordet här inte ;-) 
Kärleksparet Gösta och Almi. 
Mona som bor i Måra har två mopsar och fem icke mopsar (och dessa udda fem tror helhjärtat på att de är mopsar iallafall). Fyra av icke-mopsarna är trubbnosiga, den femte är däremot en stor vovve som till utseendet inte alls påminner om en mops, men i sättet är den gosigaste hunden i hela sällskapet. 
Ärtsoppan serveras bakom lyckta dörrar ;-) Vakthundar på plats
 
Hallå där! Passa på och smyg in, för soppan är färdig!!! - säger gängets spanare inne i stugan
Kärleken blomstrar. Almi brukar aldrig spela svårfångad.... vi måste prata om det där när vi kommer hem.
 
 
 
 
 
Inte lätt att äta när någon tittar på med så stora, sorgsna, bedjande ögon ;-) 
 
 
Vad snål du är killen !! Mopsar svälter och du delar inte med dig!!! 
 
 
Almi!! Är du min för alltid??
Älskning!!
Maya vet att Mona behöver hjälp med disken
 
Duktiga Diva minglade bland killarna och spred sin personliga charm, en riktig proffsdiva och en uppskattad sådan ;-) 
 
Får jag också vara en mops? Jajamensan... mopsa på du kompis!
Mycket skratt hade vi under dagen!!
Någon var bekväm av sig <3
....och någon verkade hungrig
21 mopsar har vi räknat oss fram till
Någon var trött när dagen började ta slut
 
Divas två snygga uppvaktare <3 <3 
Börjar man dela ut godis, då blir man populär....
...otroligt populär!
 
 

Kompisen Diva

Just nu gästar vi en undebar liten mopstjej som heter Diva. Hon kommer att stanna hos oss under ett par veckor, då hennes matte Jennie solar och badar långt bort från kyliga Sverige. Sötnosen är lika gammal som vår Nina (ca 10 månader) och man får ärligt säga att hon lever upp till sitt fina namn. Det är inget ont i henne och hennes nobla stil är mest en källa till skratt och glädje. Hon går som en diva (med nosen i upp himlen), hon äter som en diva (små tugg i långsam takt, ren slow motion jämfört med våra bonniga tjejer som hinkar i sig maten på blanka två sekunder), hon är en diva när hon kissar (gör aldrig något i flocksällskap, måste vara själv därute och det tar 15 minuter innan hon samlar mod). Riktig snäll och lekful tjej som går jätte bra överens med hemmaflocken. Det tog Diva endast ett par dagar för att komma till rätta med en plats i rangordningen och nu är hon en intergral del av flocken. Det blir svårt att säga adjö när hennes matte kommer hem.
 
I skogen med Maya, Nina och Tessa. Tuffa Nina tuggar på en tandpetare som en äkta hårding, medan Diva bredvid henne spänner hennes imponerande bröstmuskler likt Sly Stallone!
Tessa tar väl hand om sin nya kompis Diva (längst fram)
Maya, Diva (stolt som alltig i centrum) och Almi