Agility tävling i Emmaboda 2017-09-23 för Maya, Nina och Laika

Nu i helgen var det Mayas tur att visa vad hon går för inom agility. Vår lilla agilitymops presterade mycket bra och fick stå på pallen på 3:e plats i Hopp på Agility tävling i Emmaboda med en pinne. Det var så kul att veckan innan presterade Mayas dotter Nina lika starkt och hon kom på 4:e plats (och en pinne) på Agility i Vimmerby. Jag är så glad och nöjd. Alla 3 tjejerna jag tävlade med sprang super fint. Grattis till oss och grattis till alla som var med!!!!
Mina duktiga agilitytjejer: Nina, Maya och Laika. 
Min älskade mamma Genia var med oss denna dagen och agerade hejarklack !!! 
Quechua: Bästa tält som finns. Jag rekomenderar det varmt. Superlätt att ställa upp och ta ner.
Mina tre mopstjejer som tävlade Agility i Emmaboda. Maya och hennes dotter Nina plus duktiga Laika som med varje tävling blir bara bättre och bättre 
 Roligaste som vet är att springa agility med de tre
 
 
 Grattis "Maya" Queen Lawless Fantastic Fiona till din 3:e plats i Hopp på Agility tävling i Emmaboda och din andra pinne i Hopp!
 
 
 
 

Agility tävling i Vimmerby 2017-09-16 med Maya, Nina och Laika

9 lopp med 3 mopsar på agility tävling i Vimmerby den 16 augusti 2017, en gång agility ( där används alla agility hinder ) med alla tre mops tjejer och två gånger hopp ( där används hopp hinder, slalom, däck och tunnlar )  och hem kommer vi med agility pinne som Nina fick. En mops, som alltid gjorde massa dumheter. 

Fast inte den dagen så duktig att man fick fjärilar i magen att tävla många fler gånger.

Ingen annat som kan ge mig mer livsenergi som de här underbara varelserna

Våran bästa hejarklack 

I Vimmerby bor min kusin Agnes med familj, där  mopsälskade dotter Martynka varit med oss hela tävlingen. 

Pugish Delite Belladonna Balbina - Nina som kom på 4-e plats i agility bland 27 hundar och med detta fick sin första pinne. Grattis till oss!!!

Gurkan och Eve på besök

Det är så roligt varje gång vi får träffa våra valpar efter det att de har flyttat till sina familjer och vuxit till sig. Senaste veckan har vi haft nöjet att gästa Eve som är Tessas valp från hennes sista kull från förra vinter och Gurkan, 3 år gammal som är Eve's "storebror" i familjen.
Helt OK att äta tillsammans om man tillämpar lite knep. Mopsar som äter ultra-snabbt får maten sist medan de som är lågsamma får matskålen först. Då är det inga övertramp och alla känner sig lugna.
Gurkan är som tjuren Ferdinand, den lugnaste och snällaste killen som finns på denna jord.
Kompisparet Bror och Maya. Medan vi satt hundvakt åt Eve och Gurkan fick vi också ta hand om Bobby och Bror i två dagar medan matten och hussen höll sitt bröllop. Det gick jätte bra att blanda mopsarna sins emellan.
Eve, Nina och Gurkan på skogspromenad. Visst, trivs de här i Vetlanda, eller hur?
Eve med sin kära mamma Tessa.... trots olika färger på pälsen ser man vissa likheter mellan dottern och mamman.
Eve och Laika blev bästa kompisar <3 En hel vecka sprang de ihop och lekte hela dagarna... så kul med unga mopsar som kännner igen artfränder i samma ålder (eller där omkring :))
 
 
Jag försökte ta kort med hela gänget, men tokskallen Eve tyckte inte att hon hade tid med sånt trams. Tänk att den vilda tjejen Eve är - trots allt - ett barnbarn till vår terapihund Almi - den lugnaste mopsen i världens historia!
När man sitter vid datorn så tycker mopsarna att man har så långa ben, att alla kan få plats i knät....även när dem är 7 stycken som siktar in sig på  de bästa sittplatserna i huset.
Inte mycket plats i soffan heller.....
Lekkompisar Laika och Eve. Vilken tur att vi har Laika som är ett energiknippe utan dess like och som kan ta hand om vilda valpar som söta Eve. De hade så roligt ihop!
Gurkan njuter av soffgaveln. Det var där han sov på natten ihop med Adam.
Hurra, äntligen ett lyckat kort med stora gänget
Mamma Tessa och Eve.. med en utsträckt tunga
Förlårt mamma. Det var inte meningen att förstöra vår gemensamma bild...
Allt glömt och allt förlåtet!
Gurkan, den snällaste och gulligaste han-mopsen vi någonsin träffat! Han var helt enkelt i en klass för sig!