Mopsordens Mopsträff i Växjö 2015-05-30

Igår var vi på mopsträff från mopsorden i Växjö. Slutet av maj, men 8 grader och regn så det var många som fegade till och stannade hemma. Duktiga vi åkte ändå och hade jätte trevligt i fina slottsparken vid Teleborg Slott i Växjö. Där nära bodde vi för 17 år sedan, så den platsen känns lite speciellt.
Vi var 11 mopsar som hade jätte roligt och vi träffade också ett par nya kompisar, så vi ångrar oss inte att vi åkte. Hoppas nästa gång vädret blir lite finare, för vi ska ha träff där flera gånger har vi sagt. 
I slottsparken. Inte lätt att ha picnic mitt i regnet, så vi återkommer med mopsträff igen.
Svarta mopsar sprang runt som vanligt och fawn tog det lugnt
 
Nina och nya kompisen Zigge
 
 
 
Maya
Chili och Gurka
Snälla!! Kan du hjälpa mig från de otäcka svarta tjejer!!
Mopsarna ägde slottstrappan den dagen
 
 
 
Det är något speciellt när man ser folk promenera med en mops
Almi, Maya och Nina
 
Sedan kom lite förstärkning 
Någon har varit här innan oss
Lite kärlek i regnet
Runt slottet fanns gravstenar för slottets hundar
Julia Maya på balkongen
Man kan också ha roligt under trädet. Pratar man mops så glömmer man allt tråkigt

Nina har avslutat sin Allmänlydnadskurs

Nu har Nina avslutat sin allmänlydnadskurs med kanonresultat, duktiga tösen! Hon har gått valpkurs med samma kompisgäng. Trevliga och duktiga vovvar hela bunten. Både stora och små hundar som kom så bra överens så det var lätt att träna ihop. Jag har gått på många kurser innan med mina mopsar och det är inte ofta att det flyter på så fint som med Ninas kompisar. Ibland finns det någon bråkstake i gänget som grälar med andra, eller sår osämja och kaos i gruppen och då tar det så mycket spilltid från träningen innan hundarna lugnar ner sig. 
 
 
Ha..ha...Bara passivitet måste vi träna på mer. Nina har många myror i brallan och har det svårt att ta det lugnt...precis som hennes virriga mamma Maya.
Fast ibland kunde hon överraska och ligga still en stund.