Maya tävlar startklass i lydnad Värnamo 2017-10-29 och Sävsjö 2017-11-26

Man får alldrig säga aldrig. Jag har alltid tyckt att lydnad är inget för mig eller för mina mopsar och nu är vi här ändå. Efter att ha tävlat i rallylydnad mästarklass över 13 gånger med Almi, Tessa och Maya har vi inte fått ett enda kvalificerat resultat. De nya reglerna är verkligen inte till vår fördel för oss mopsekipage. Vi kan bara förlura max 10 poäng och det är lätthänt. Räcker med ett enda misstag, t ex när mopsen sätter sig istället för att stå eller ligga och chansen till bra resultat försvinner. Så vi blev lite trötta på alla misslyckanden. Efter semester tyckte jag tar lite paus, men under tiden hörde jag att våra vänner Ann-Sofie Zander och Marie Randau ska gå lydnadskurs. Varför inte testa ändå tänkte jag, speciellt då jag får fint sällskap på kursen. Det tog lång tid innan jag bästämde vilken av mopsarna som jag skall välja att gå kursen med. Alla är ju bra på något, men ändå så olika att träna med. Till slut valde jag Maya och det var ett bra val känner jag nu. Den lilla mopstjejen älskar att jobba, aldrig trött och har lätt att lära sig nya moment. Börjar man rätt, så tar det inte lång tid innan hon får till det perfekt.

Lydnad är ett jätte steg från det vi är vana vid i ralylydnad. Här får du inte prata med hunden på samma sätt, vifta med händerna eller böja dig ner. Man får bara använda vissa kommando och endast ett fåtal gånger, man skall vara rak i ryggen, med allvarlig min, vilket jag hade svårt för i början. Man börjar med Startklass, sedan lydnad 1, 2 och 3. I startklassen har vi 6 olika moment . Följsamhet- gå med hunden framot åt olika håll med rak rygg, titta inte på hunden och bara kommendera fot till hunden i början. Den ska titta på dig hela vägen.. Vid Inkallningsmomentet skall hunden komma fot till dig på avstånd. Sitta under marsch, apportera träapport, Lägga sig på avstånd och hoppa över hinder. Efter 3 kurstillfälle skulle vi åka till Värnamo och titta på tävlingen där, men det blev så att vi anmälde oss till den istället. Friskt vågat hälften vunnet, ni vet! Några veckor senare tävlade vi igen i Sävsjö. Jag var osäker och lite stressad, men det gick jätte bra båda gångerna, med tanke på att vi är nybörjare. Vi har inte gått färdig kursen än och aldrig tävlat innan, men vi kom ändå hem med godkända resultat, i Värnamo fick vi 131.5 poäng och i Sävsjo 144. Man ska ha 160 poäng för att bli uppflyttad till lydnad 1, men det fixar vi snart.
 
Mops - pug Maya debuterar i startklass i lydnad Värnamo inomhushall 2017-10-29
Mops / pug Maya startklass i lydnad Sävsjö 2017-11-26

Dubbel Rallylydnad i Avancerad Klass i Värnamo 2017-11-19

I helgen tävlade vi Dubbel Rallylydnad i Avancerad Klass i finaste Hundhall i Värnamo. Laika, lyckades ännu inte få ihop ett enda kvalificerande resultat, trots 13 försök sen i våras. Söndagens tävling gick för henne som det brukar: nos i backen, noll kontakt med mig och allmänt brist på fokus. Nina däremot blev som förbytt!!! Super kontakt och så duktig. Efter första tävlingen fattades det bara ett par futtiga poäng, men på andra försöket fick hon 83, hennes första godkänt resultat, så det var värt att åka. Änligen !!!! För att summera : 83 för Nina och hela 17 poäng för lata Laika. Det enda aktiva i hennes uppträdande var den platta nosen. Hon körde Nose Work i båda loppen .😝😝Tror vi har tränat detta för mycket😂😂😂😂 så det blir Nose Work framöver för henne🤣🤣
 
Maya i mitten tränar lydnad för att tävla i startklass på söndag

Grattis på födelsedagen, ni som fyller två och tre just nu!!!

Hipp hipp hurra till Tessas älskade sötnosar som fyllde 3 år den 14 november!!! Stort grattis till Milou, Kakan, Belle, Bilbo och Gösta!! Hoppas ni haft en trevlig dag med era familjer och att blev bjudna på massa gott som bör sig vara en sån viktig dag för en mops att fira.
Mamma Tessa med sina älskningar
...och här ligger de uppradade och drömmer om godisregn. 
Kakan som valp <3  
Kakan  idag  <3
Bilbo som valp <3  
Bilbo idag <3 
Belle som valp  <3
Milou som valp <3 
Milou idag <3 som har också blivit mamma i år till 6 friska och fina valpar  <3 
Gösta som valp  <3 
Och här grattar vi det andra gänget av fördelsedagsbarn, d v s Mayas ögonstenar som fyller två år den 19:e november. Ett stort grattis och tusen pussar och kramar till  <3 Tyra, Stina, Elvis och Allan!!! Hoppas ni har haft en rolig dag med mycket leverpastej och annat gott!
 
Lilla Tyra som valp <3
...och här har vi samma Tyra idag i knäna på sin mattes mor som tidigare i år fyllde 85 år! Grattis till båda!
 Elvis som valp <3 
Elvis idag med sin födelsedagspresent  <3 
 Charmiga Allan som valp <3
Allan idag prydd av sin festliga födelsedagsfluga som varje charmtroll till kille ska ha  <3 
 Stina som valp  <3 
Stina idag  <3 lika galen fortfarande <3 
Vi är så glada att alla valpar har det så bra och att vi fortfarande håller kontakt med alla. Önskar er många lyckliga år tillsammans och ni vet vart vi finns <3 <3. Ni är alltid välkomna i lilla Vetlanda!