FURminator

Ingen av våra hundar fäller så mycket som Tessa. Fast, har man en mops då vet man att man får hundhår på köpet! Det är bara att ta fram dammsugare och städa, inget mer med det. Mopsar ger så mycket annat tillbaka att de är värda lite extra städning då och då! Lite hundhår här och där gör inget. Vi hade katter innan och då kunde man klaga på hår överallt som ingen dammsugare kunde ta upp, för det satt så hårt i alla mattor och kläder.
Stort tack till den personen som uppfan FURminator!! Den lilla saken tar allt som ingen kam kan ta.
Många menar att om man bara ger hunden rätt kost och vitaminer så fäller den mindre. Vi ger våra mopstjejer  färskfoder hela tiden, kör med vitaminer och än så länge ser vi ingen skillnad på den fronten. De är friska, har ingen tandsten (vi borstar deras tänder ofta) och de har ingen exem, men fäller hår gör de ändå... När de fällt färdigt är det lugnt ett halvår eller så... 
 

Hem ljuva hem!!

Nu är vi hemma igen. Aldrig har jag längtat så hem från semester som i år. Tre älskade mopsar hade det bra här hemma med mina föräldrar, men ändå ville man vara själv på plats. Stort Tack till mamma och pappa för hjälpen.
Det var svårt att sluta kramas och pussas när vi kom hem. 
Nu börjar dagarna likna det gamla vanliga, utom vädret som är underbart. Det är svårt att gå långa promenader med mopsflickorna i den tryckande värmen, men istället får de busa med släkten i trädgården hela dagarna.
Min syster från Göteborg är på semester i Vetlanda. 
Snart kanske vi får reda på om Almi är dräktig, älskade hon.
Busiga Maya är sig lik. Aldrig för många pussar för henne.
Klart att mopsarna ska vara med i diskussionen.

Nytt

Lite nytt från semestern. Vi har det bra. Åkte lite för sol och bad till Kroatien och nu är vi i Polen och hälsar på tjocka släkten. Under tiden vi njöt av solen, började Almi löpa därhemma i Vetlanda och tack vare min duktiga och hjälpsamma pappa och Amelie blev hon parad med Olle i måndags ( 08/07) så nu får vi hålla tummarna att det blir en ny kull småttingar...Har aldrig längtat hem så mycket från semester som jag gör nu. Tänker på mopsarna hela tiden, fina mina tjejer.
I Kroatien träffade vi italienska mopskillen "Oliver"
 
Titta vad matte hittat mitt i Budapest