Rallylydnadstävling i Tranås 2017-04-14 och Lenhovda 2017-04-16

Påskhelgen skall i teorin tillbringas med tjocka släkten, under långa middagssitningar med gott om extra kallorier. Det här året tog vi beslutet att varva matorgier med aktiviteter som får oss att bränna överskottsenergin. Så vi anmälde oss till två tävlingsmoment. Vi började med Äggrallytävlingen i Tranås som till en början bjöd på en snöstorm, men så smånigom slutade med sol och glada miner. Trots vädermotgångerna hade deltagarna det jätteroligt- något som bara rallyfolket kan förstå. Vi hade dubbla starter i mästarklass med Maya och Almi och i avancerad klass med Nina. Inga resultat att skryta med, men stämningen var toppen och kommentarerna vi fick efter starterna räckte långt för oss. Och bara en diskning under dagen: där Nina hälsade en stund på domaren - vilket inte mottogs väl ;). Hon är super duktig på alla skyltar, men emellanåt vill hon leva livet och springa loss. När hon tröttnat på att kuta runt börjar hon träna Nose Work med trynet långt ner i gräsmattan 😜😜😜 Att mopsarna ändå löd kommandot "sitt" och "ligg" i detta utmanande väder är jag tacksam för. Vi kommer tillbaka. Man blir inte champion på en gång. Det krävs uthålighet och målinriktning, och det har vi gott om. Räkna aldrig bort en mops i medaljstriden! Glad Påsk!
Vädret var inte på mopsarnas sida, men men..roligt skulle vi ha iallafall. Allt vi gjorde var, att ta på oss våra vinterkläder.
Kl.8.30 Dagen började lovande �� Det var svårt att läsa på skyltarna när vi kom, så det var bara att tävla och le mot domarna.
Innan vi åkte hem c kl.15.00 kom värmen och solskenet. Snön var borta och mopsarna var mycket tacksamma för det.
Inga resultat att skryta med, men vi var glada för de fina kommentarerna av dommarkören.
På Påskdagen  har Laika räddat heder på Pugish Delite. Hon kom på 5-e plats med 83 kvalificerande poäng i Fortsättning Klass på Rallylydnads tävling i Lenhovda. Tyvärr tappade vi flera poäng då rymdmopsen Laika sprang från slalom-momentet direkt till "frestelsen" med god korv i burken😜😜😜 osså säger de att mopsar saknar näsa... ni skämtar eller??? 😂😂😂 Hursom, Laikas resultat var lysande och jag är så stolt över henne.
Laika, mopsen som gillar charkvaror utan tillsyn!  
Här vaktas första basen i baseball!
Hittade en kompis på tävlingen...platt näsa men en helt annan viktklass.
Det är min vinst, så rör den inte matte! 
Stolt Laika med sitt smaskiga pris. Bra början på säsongen, eller hur? ;)
 
 

Kommentera här: