"Lite" vinterbilder från sköna Småland

Det har mest varit valptema senaste tiden och med all rätta. Valparna är verkliga mirakel som lyser upp vår vardag med enorm glädje varje gång vi får chansen, att ta hand om dem och se dem växa. Nu är tiden mogen för att börja varva ner och visa vad som händer hos oss och våra tappra mopstjejer. De är ju våra ögonstenar och trots vinterkylan varvad med blask, ligger mopsflickorna inte på latsidan. Under hela vintern har vi dagligen gått våra långa promenader, oavsett vilket väder Herren hade att erbjuda den dagen. Och blandat väderlek var det, minst sagt. 
På söndagar tränar vi agility och rallylydnad i häststallet i Vetlanda
Nina tränar agility med superstort intresse. Kanske brås hon på sin mor och blir Maya Junior?
Laika 7 månader gammal och börjar arta sig mot att bli en vacker flicka! Puss på dig lilla gumman.
Vi har börjat gå långa promenader med Laika tillsammans med resten av flocken. Duktiga tjejer sköter sig rätt bra, trots trängslet. 
Planet Of The Pugs - riktiga skogsvildar!
Olika utmaningar på promenaderna bjuder på roliga lekar....
...ett bildäck kan man göra rätt mycket med om man är en klyftig mops!
 
 
Nu går vi vidare tjejer!!!!
 
Puss på er säger nyfikna Nina!!!
Fånga haren! Ibland hade vi snö och tränade muskler i hela kroppen genom att springa i den djupa snön...
Nina och Laika har mest ork. Två knippe med ren energi. De springer ofta fram och tillbaka och jagar varandra eller bara släpper loss. Jag tror de gör säkert dubbla pass jämfört med de övriga damerna.... men de är också yngst i flocken....
....och vad gör vi nu matte??? Skall vi börja flyga, eller?
Plogbilar eller mopsar? Lite utmaning för mig med ha..ha.. Det känns i vaderna sen, när man gått ett tag i djupsnön.
 
Ofta går vi på promenader med våra kompisar Zigge och Thea
Pugs Pallåtervinning AB...mopsarnas egna familjeföretag...nää, inte riktigt. Vi stannar ofta upp när vi hittar staplade pallar, brädor, eller bara större stenar som kan användas till att träna med.
....liggande stockar duger också.... vad sägs om en mossbevuxen balansbräda? Det är inte så lätt för Laika att förstå vad jag menar när jag säger upp, när hon vet att det är så mycket smartare att bara krypa under... Dumma matte som inte förstår!
Fast efter ett tag insåg hon hur roligt det är att leka "balans" med de andra. Speciellt när matten lockar med lite välbehövlig belöning i fickan. Duktig Laika
Maya kom fort tillbaka i sin vanliga, fina form efter att ha valpat och tagit hand om fyra småttingar. Men egentligen var hon aldrig i dålig kondition. När valparna var kvar hemma hoppade hon och sprang som vanligt...men då mest i jakt på extra mat.
Laika 
Var är Almi undrar alla?
Kanske här, men vem är vem? Helt plötsligt blev vi två fler.... det kan skapa förvirring. Här är vi på promenad med Almis son Göte (i mitten) och hans lila syster Mona (första raden, andra från höger)
Mopsarna på jakt efter Zigge.
Sök 
Hej på er alla!!!! Vem kan tilta huvudet lika fint som en nyfiken mops framför kameran?!
Vad roligt det är i skogen. Visa dagar vill man aldrig gå hem.
 "Nu vet vi var spöken bor! Ja, samma spöken vi brukar skälla på hemma på gräsmattan när vi går och pinkar på kvällen." 
Hur många mopsar ser ni?
Nina och Laika 
Laika har också provat på agility och rallylydnad. Vi tränar mest för miljöns skull, men hon är jätteduktig och sköter sig galant. 
Mona, Göte, Laika, Maya, Nina, Almi och Tessa
"Ligg-stanna kvar" träning. Duktiga tjejer !!!!!
Tro inte att de är sådana direkt när vi kommer hem. Nej nej. Först måste de springa runt i alla rum och rusa av glädje att äntligen vara hemma. Spelar ingen roll hur lång runda vi tagit. Alltid samma galna procedur, men sedan lägger de sig platt en efter en och sover. Men, som alla mopsägare vet, mopsöron fungerar även i somnen. Är någon i köket och stökar så är alla mopsar uppe på en blank sekund och rusar till spisen för att bedja om lite smask. En korvbit eller ostskiva....och tröttheten är glömd för länge sedan. Galningar.

Kommentera här: