Västervik Anno 2016

 Vi har vår husbil uppställd på garageinfarten under sommaren. Det gör att vi spontant kan bara packa ihop och åka iväg på campingäventyr. Så gjorde vi nu ockå. Jag hade två nätter ledigt från jobbet och vi bestämde oss att ta med vår yngsta son Ante samt alla våra mopsar på resa till Västervik, till vackra Lysingsbadets camping. Det tar inte mer än en och en halv timme dit. Trots att sommaren börjar dra sig mot sitt slut hade vi tur med vädret. Inget regn, en hel del sol men också blåst. Inte Kroatien precis men man får vara tacksam för det man får. Däremot blev vi riktigt förvånade när vi anlände vid campingporten. Ett tiotal husbilar i kön och väl inne i receptionen fick vi veta att nästann alla deras 1000 ställplatser är upttagna. Industrisemestern är över så vart kommer alla människor ifrån. Svaret är utlandet. Mest från Tyskland och en del från Nederländerna. Men som tur var fans det 7 platser kvar när det blev vår tur att välja och vi kunde andas ut.  
Campingen bjöd på fina promenadstigar runt om med utsikt över skärgården. 
De modiga mopsarna var dock lite reserverade mot den här 60 meter långa bryggan som förband fastlandet med en stenig liten ö.
Adam missar inte OS på tv:n, Almi tänker ändå på annat som: HAR NÅGON TÄNKT PÅ ATT DET ÄR DAGS FÖR LITE EFTERMIDDAGS TILLTUGG????
....när hon inte fått svar på den vädjande blicken, sjönk hon bara ihop på sin kudde och njöt av solnedgången.
Hela gänget var med i Västervik.
Otroligt nog var alla platserna i stort sätt upptagna trots att industrisemestern är över. Mycket tack vare utländska turister från bl annat Tyskland och Nedeländerna.
Kvällspromenad i strålande humör med oss två samt vår yngsta son Ante samt våra fem små dvärgar.
Junioren Laika...
...med bästisen Nina
Matte, matte vid ankaret där, mår du bra eller är du nykär???
 
Lysingsbadet on the rocks.
Cirkus "Delite" på bortaplan. 
Alltid lika spännande att få chansen till att beundra skärgårdslandskapet i sommartappning.
Adam i diskussion med tyska hundägare till en mopspojke som tyckte att fem mopstjejer var mer än vad han kunde mäkta med. 

Kommentera här: