Rallylydnadstävling i Västervik 2014-06-28

Vilken dag, vilket väder och vilken succé. Vädret var inte på vår sida idag, men vad gör det när man har roligt. Det regnade hela dagen men jag är ändå så nöjd och glad!!. Vi hoppades in i det sista på lite uppehållsväder, men prognoserna var eniga idag... När Nybörjarklassen öppnade dagens tävling, Tessa var först ute i regnet... men det visade sig att det skulle bli rättvist i alla fall då det slutade aldrig att ösa regn och alla hade samma förhållande ute på plan. Domare i båda klasserna var: Peter Sandström, en kille känd för att bygga extra "roliga", d v s  svåra banor.
Tessa var som sagt först ute och jag hade inte så stora förhoppningar. Fast hon gick jättefint och det blev lite slarvfel där det var svårt att sitta och gå på det blöta gräset. Vi blev så nöjda ändå för vi lyckades samla ihop 71 poäng av 100 möjliga så hon har gjort en kvalificerad tävling. YES::::! I Nybörjarklassen startade en till duktig mops Hedda som kom på tredje plats . Grattis till henne och hennes ägare Sofie Sjöstrand!!!!
Lång dag i regnet var det då Tessa startade kl.09.15 och till Almis Fortsättningklass väntade vi till kl.14.00
Gott med pizza i regnet... och gott med en baggagelucka som är stor nog, så man kan få lite tak över huvudet.
Det visade sig att det var väl värt att vänta på Almis tur. Våra stjärna Almi gjorde det igen. Gick fint fortsättningsbanan med 96poäng. Liten nosfel och förarfel blev det av stränga Peter, men vad gör det när vi ändå fick pallplats!!! Och inte vilken plats som helst ... vi blev ETTA! Jag hade svårt att tro på det, men Peter ljuger aldrig! Vi vann ! Grattis min älskade Almi! Vi fick så trevliga beröm av många som var där, så det var extra roligt :-) 
Man behöver inte vara stor för att vinna. En otippad vinnare gör sporten bara ännu mer spännande! Puss på dig vår Rally queen!

Kommentera här: