Laikas och Konrads valpar har nu flyttat

Vad kan vara bättre än att få världens finaste mopsvalp, efter en lång väntan, som en ny familjemedlem och ny kärlek, dagen innan Alla Hjärtans Dag 💗 ? Våra fina valpköpare har precis fått en sån fin tillökning lagom innan Valentines.
Själv vet jag inte vart de 9 veckorna har tagit vägen. De måste ha varit de snabbaste i min uppfödarkarriär. Semesterveckorna brukar också gå fort, men Leos och Charles snabba uppväxt slår allt. Det sägs att tiden går fort när man har roligt.... håller med till 100%.
Semester är lika med avslappning och en bekymmersfri tillvaro. Men valpveckorna är en helt annan bulle. Här händer det saker 24 timmar om dygnet, ena stunden får man njuta, för att snabbt börja stressa och bekymra sig över de små, vackra liven man har fått äran att ta hand om. De kan få mjölk i halsen och lungorna när de äter pug-style, dvs fullt sug framåt... man får spel när de börjar hosta eller vägrar äta annat än mammas goda mjölk och då går en uppfödares hjärna i overdrive... vi har dem till låns en kort stund och hela tiden vill vi göra allt för att lyckas med vår uppgift: skänka glädje och kärlek åt andra människor när vi överlämnar valpen och ansvaret för vidare uppväxt åt kärleksfulla och passionerade människor. 
Vi är så lyckliga att vi har hittat underbara familjer för Charles och Leo som vi hade kontakt med t o m innan Laikas dramatiska valpning. Dagens teknik gör det möjligt att ha ständig kontakt varje dag med uppdateringar och bilder. Därför blev det inte så mycket på bloggen.
Killarna flyttade i helgen och vi får positiva rapporter om att båda har anpassat sig jätte fint där hemma. Det kändes tryggt redan innan de flyttade och våra förväntningar har bara överträffats. 
Charles har flyttat till Willma och Dan i Nyköping och Leo till Julia och Gabriel i Nässjö.
 
I år hade vi inte så mycket valpbesök som vi annars brukar ha. Pandemirestriktionerna och sunt förnuft begränsade vår besökarkrets endast till familjemedlemmar och valpköpare. Vår son Ante njöt av charmtrollen när han besökte oss till Jul med sin tjej.....
....Erika som kan mopsar. Trots allt, hennes mamma har en mopskille sedan många år tillbaka! 
Laika visade än en gång att hon är universums bästa mamma. Till sista dagen lekte hon fint med sina pojkar och lärde de lite dumheter, 💗 eller bara var med dem i valphagen för att njuta av att sova med dem tätt ihop och skänka värme åt de små!!!
 Lite Nyårs späx
Bröderna älskade varandra, lekte och sov tillsammans. Man kunde inte ta ifrån blicken från dessa två trygga och lugna killar!
 Charles och Leo💗
 Leo 💗
Mamma laika med sina små mirakel
 Charles 💗
 Charles 💗
 En plastbrorsa...bokstavligen!!!
Leo💗
Hela flocken älskade att leka och umgås med valparna. Utom Tessa som tyckte inte det var nåt kul, då det inte handlade om HENNES valpar...hon har alltid varit lite off när de andra tikarna fick valpar... för sent att göra nåt åt saken, när tjejen/tanten är hela 9 år gammal... 
Lek under ett vaksamt och kärleksfullt öga killarna känner väl och uppskattar...mamma Laika 
Leo💗 testar alla intryck en vinterdag kan erbjuda...helst genom att tugga på allt med sina nya tänder han har precis fått att glädjas åt....ett tag, haha.
 Leo💗
 
 
Kallt och driver med snö...men killarna älskar att vara ute och samtidigt får ett första försök till att bli rumsrena. Av det vi hör av valpköparna just detta går jättebra! Duktiga killar. 
 Charles 💗
 Charles och Leo💗
 Vi vet inte vad det beror på (kanske pälsen eller annat), men Charles och Leo var otroligt tåliga mot kylan... det var helt annat när vi hade alla våra svarta valpar... de klättrade på oss efter 10 sekunder ute i vinterkylan... och då var det inte alls lika kallt som nu.
 
Charles 💗
 Leo💗 Ni märker hur ofta de har snö runt de små trynen på bilderna..haha... de åt snö och is som små isbjörnar!
  Leo💗
 Charles och Leo💗
 Kolla jag kan flyga -  Leo💗
 Kärlek 💗💗💗
 Mamma Laika med sina pojkar 💗
 Charles och Leo💗
 Charles och Leo💗
Här har vi träffat morfarn och mormorn för att träna på vår första bilresa i bur. Nyttigt innan besiktning i Nässjö. Det gick jättebra förstås💗
 Leo💗 
 Charles 💗
 Charles 💗 man bara smälter eller hur???
 Leo💗
 Charles 💗
 Charles och Leo💗
 Charles och mamma laika💗
 Charles 💗
Leo💗
  
Här säger vi adjö till killarna och längtar tills vi får tillfälle att träffas igen. På bild har vi Charles som sitter i bilen i mattes trygga famn.... tack killarna för 9 underbara veckor som vi alltid kommer att minnas och glädjas åt. Vi älskar er, finaste Charles och Leo!💗💗
 

Kommentera här: