Mys i valplådan

Dagarna går i valparnas tecken. Maya sköter om sina små på bästa sätt. Nu äter de mer och mer och stackars mamma får äta trippel så mycket som vanligt och det räcker knappt att hålla ikapp efterfrågan på mjölk. Förutom färskfoder får Maya också lite torrfoder som extra tillskott. Trots allt händer det att Maya passar på och stjäl några tuggor ur de andra tikarnas matskålar så fort tillfälle ges.
Vi flyttade valparna nu till en större valplåda, där det finns plats för en valpgalen matte att ligga ner bredvid sötnosarna och beundra dessa småliv. Man kan ligga så i timmar och tyvärr så blir det inget gjort här hemma. Hussen får tillfälle att visa sitt ordningssinne! 
 
Vår son Alexander kom hem på besök under helgen. Stora killen smälter snabbt i valparnas sällskap... och vem skulle kunna motstå deras enorma charm!
 
Mamma Maya med sin lilla skatt
Tryggheten
Igår har de små börjat öppna sina ögon för första gången. Först ett öga med en liten springa, sedan mer och mer. Som alla vet födds valparna blinda och döva. Först efter ca 10 dagar börjar de öppna ögonen och senare startar de reagera på ljud i omgivningen.
Nu kör vi vågen och säger "God natt" till alla mopsvänner !!!!