Stockholms mässa 2019-12-14/15

 Nu rundar vi av en fantastisk helg på Stockholm Hundmässa! Och vad passar bättre än att göra det med en bild på våra älskade veteraner Almi och Maya, poserande bredvid en tomte i lobbyn på Scandic där vi bodde. 
 
Första dagen för Maya (8,5 år gammal) och Almi (9,5 år) på Stockholms Hundmässa med 15000 besökare. Först startade Maya - Queen Lawless Fantastic Fiona i veteranklass och kom 4-a med excellent och fin kritik (där jag tyckte extra mycket om uttrycket "super kondition" ) 
 
På Stockholms Hundmässa är de 325 hundraserna fördelade på två dagar. Vissa bedöms på lördagen, andra på söndagen.

Lördag: Hundar i rasgrupp 1,5, 7, 9 och 10
Söndag: Hundar i rasgrupp 2, 3, 4, 6 och 8

Stockholm Hundmässa är en enorm stor och spännande hundutställning som arrangeras av Svenska Kennelklubben. Under två intensiva dagar träffas tävlande och domare från jordens alla hörn och tiotusentals hundintresserade besökare.
Vi hade turen med oss första dagen...då vi fick träffa och fotas med hundälskande Anders med våra andra mopsvänner. Almi och Maya fick vara med förstås. Han älskar mopsar sägs det. 
Tjejerna och Adam spred mopskärlek i rasmontern från Mopsorden.
Maya trivs som bäst när hon får ta huvudrollen och uppträda för en häpen publik! 
 
 Rasklubbstorget är en stor favorit på hundmässan 💚 Här finns över 180 olika hundraser att hälsa på och lära sig om
Dag 2  på Stockholms Hundmässa 👌🏻 med löpande tik Maya på Rallylydnadstävling i Mästarklass, där vi fick inga poäng att skryta med, men vi hade ändå roligt och skulle gärna göra om det 🥰🥰 Mayas dumheter kanske passade inte så bra på tävlingen, men i mopsmontern kunde hon gärna visa fritt vad hon kan och så fick hon godis på köpet för varje ny tokighet hon kom med  🥰🥰 Vi har haft jätteroligt sällskap båda dagarna av Vanja Johansson och Maria RB och stortrivdes med all uppmärksamhet våra älskade mopsar fick av de talrika besökarna av montern. Man märker att intresset kring mops är enormt 🥰
Adam laddar inför ännu en dag i montern... 
Vi fick så otroligt fina frukostar på hotellet och oavsett om man ville eller ej så blev man övermätt varje gång. Sen blev man rätt sömnig och slö hela förmiddagen, åtminstone om man tittar på Adam. 
Sista putsningen inför tävlingen...
Maya har en otrolig bra ögonkontakt 
 
 
 
Vi provar nya apport ben som vi köpte på mässan. 
 Maya och jag är inte känsliga mot omgivningen, men t o m Maya som normalt aldrig bryr sig var tvungen att skälla på killen med sin skramlande städvagn mitt i tävlingen  🤪 tur vi kan skylla på honom att det gick inte så bra på tävlingen, hehe 🥰 🥰
 
Du som gillar shopping och hundprylar kan verkligen gå loss på Stockholm Hundmässa. Här krylar det av montrar med kunnig personal som säljer allt du kan tänka dig som hör hundägandet till.
 
 
Finns inget finare än ett lyckligt och leende barn med en hund i famnen!  
 
Barry, nio månader gammal charmade publiken med varma pussar, men pojken håller på att tappa sin valppäls och det märks på våra svarta kläder, eller hur?
Nu får det vara nog! Gammelmaya tyckte det räckte för dagen. Man måste vila nån gång... 
Alla älskar mopsar, gammal som ung! 
Här står vi och har kul med Maria från Strandsmedjans kennel.
 
 
Tur att vi kunde hitta en skön liten gräsplätt mitt framför entrén... inte så mycket grönt i storstaden. 

Kommentera här: