Ninas valpar tre dagar gamla

Nu har det gått tre dagar sedan våra valpbebisar födes. De har växt till sig på mammas goda mjölk. Mamma Nina tar verkligen god hand om sina bebisar, hon är nog den mest engagerade tiken av alla våra mopstikar som fått valpar! Ändå är det hennes första kull. I början kan valparna inte reglera deras kroppstemperatur, de kan lätt bli nerkylda. Så jag ser till att de håller sig nära sin mamma Nina. Självklart så hjälper vi till med att placera valplådan i ett av våra varmaste rum, där det är lugnt o tyst dygnet runt. Nina är så duktig på att hålla sina valpar rena och nöjda. De har ju i början inget reflex att sköta magen själva, utan tiken slickar dem tills allt kommer ut, sedan städar hon undan allt så det blir fint i valplådan. 
Inget fel på aptiten i alla fall. Så glad man blir när alla valparna har förstått hur man skall få mat o vikten ökar stadigt på varenda en. 
Efter maten blir man rätt slö1 Valparna har just nu två favoritsysselsättningar, äta och sova. allt annat är bara bonus, hihi! 
 
 
Men det är inte alltid att alla äter på samma gång. Ibland hamnar nån stackare i otakt och då får man hjälpa till så hon / han får mat och ansluter till resten av det glada gänget!
Nöjda och belåtna ligger vi i mammas värme
 
 Valprummet: till vänster ser ni min säng och till höger valparnas och Ninas valplåda... närmare än så kan man inte vara, eller hur!

Kommentera här: