Ninas valpar äntligen här 2018-02-19 föräldrarna Nina och Jo jo

 Stort GRATTIS till föräldrarna Nina och Jo Jo !!! Igår, måndag, fick vi äntligen välkomna fem små söta valpar i vårt hem. En kille och fyra tjejer, fem svarta små troll. Duktiga mamma Nina skötte allt själv på dryga 3 timmar. Allt gick så fort i slutet, efter en lång väntan på 63 dagar. Mellan kl halv sju o halv tio på måndagmorgonen kom en valp efter annan, vi blev lika överraskade som deras mamma. Detta var Ninas första kull. 
Vår storvuxna bebis Nina (den mest barnsliga o keliga av alla våra tikar) tar mammarollen på stort allvar. Själv älskar hon ju bli klappad och ompysslad, men nu säger mammainstinkten att tiden är mogen för att pyssla om andra istället. Hon visar sig vara en suverän mamma som vill knappt lämna valplådan. Hon pysslar om och slickar de små rena och reagerar på minsta gnäll från någon av syskonskaran. Stackarn vill inte ens lämna dem för att gå ut o kissa! När vi väl tvingat henne att ta en paus ute, så springer hon till vapllådan så fort man kommer innaför dörren. Jätteduktig mamma Nina!
Alla valparna var friska och nästan jämnstora. Runt 160-170g var, när de föddes. Under första natten söv de gott och var de vakna så åt de tills de sömnade igen. Mamma Nina slickade de gott till sömn.
Som alltid markerar vi valparna med färgkod i nacken så vi vet vem som är vem. På det sättet vet vi i vilken ordning de föddes och vad var o en vägde. 
Det finns inget som slår mammas goda kroppsvärme. Och är man hungrig så ät det bara att sticka ut tungan! 
1 Dixi Wonderland:

skriven

Vilka sötisar :D

Kommentera här: