Imorgon blir vi sju veckor gamla! Hurra! <3

Imorgon blir vi 7 veckor. Svårt att fatta att tiden går så fort, men det finns nåt i talesättet: "tiden går fort när man har roligt!". Senaste tiden har vi gästat många besökare, dels våra släktingar och vänner och dels framtida mopsägare. Ju fler besökare, desto verkligare känns den dagen, när de fem små änglarna lämnar vårt hem... Som uppfödare bävar man för den dagen när valparna skall  ut i vida världen... fast man vet att det är något oundvikligt. Så allt man kan göra är att hoppas, att man har valt rätt människor som skall se till att våra sötisar får ett fint och lyckligt liv. Just nu känns det riktigt tryggt, när det gäller våra valpköpare. De är snälla, engagerade och en del av dem är erfarna, när det gäller att ta hand om en mops! Lilla Francesca som var den sista som väntade på en matte o husse, har också blivit tingad. Hennes nya familj, ett yngre par som haft mops tidigare, finns i Älmhult i Småland. Som det ser ut idag, är alla valparna tingade och redo att lämna "boet" i slutet av april. Gud, vad tomt det kommer att bli här hemma, när alla våra småttingar lämnar oss.... Bara vi två och den vuxna flocken blir kvar. Vi får snart packa vår husbil och åka bort för att bearbeta sorgen..i viss mån man skojar förstås, men delvist är det så vi känner varje gång en ny kull lämnar vårt hem.  
Vi är alltså hela 7 veckor gamla, vi är både busiga och så söta, nu när vi är så stora och självständiga. Mamma Nina som har varit en klippa, när det gäller att ta hand om sina femlingar, har sista dagarna insett, att de små börjar bli för stora, de är ju utrustade med vassa klor och tänder som de använder utan förbehåll. Det är droppen! Man kan inte fortsätta som tidigare. Nu får ungarna mammas mjölk bara två gånger om dagen, morgon och senkväll. Resten av tiden måste vi hjälpa lilla mamma, så hon kan umgås med valparna utan att bli trakasserad av dessa hungriga små banditer. Hon skulle gärna bara leka med dem, men det går inte utan att vi får skydda Nina med hennes rymddräkt som täcker hennes tuttar.
Nu får vi varna för många foton. Ni som känner mig vet, att jag har alltid kameran framme när vi filmar en ny kull och man har riktigt svårt, att sålla bland alla dessa fina kort när de till slut hamnar på en hårddisk. Så, utan mer snack säger vi : ENJOY!
Valpar i den här åldern har stort intresse både för sina syskon och alla möjliga besökare som vill leka med dem
Min systerdotter Amalia, 5 år, bor i Eskilstuna (förresten, det är dit lilla Mimmi ska flytta till). Hon hoppas att träffa Mimmi någon gång, då hon har ingen egen mops!
Brisko i drömmarnas land
Syskonkärlek a la mops!  <3 Francesca och Mimmi 
 
Francesca <3
Disa tycker att brorsan Brisko borde vakna snart, så de får leka!!
Långa Francesca, intelligent och lång låter sig inte luras längre av diverse ridåer... hon vet att världen är så mycket större än hennes valphage!
Disa: "OK, då väntar jag här tills han vaknar, så ingen annan syster tar honom från mig!"
 
 
Inte lätt att ha stora barn - tycker Nina
Någon som är leksugen? - Laika, den yngsta och mest nyfikna bland våra "vuxna" mopstikar. "Vuxna" skriver vi inom parentes, då inga mopsar någonsin beter sig som vuxna oavsett åldern!
Snälla mamma Nina!! Vi är ju hungriga!!
Vill inte mamma ge oss mat, så kanske tanten Almi kan hjälpa till?
Moster Almi!! Har du lite mjölk till oss?
Snälla barn!! Gå till er mamma!!! Jag är gammal och vill vara ifred!!!
Brisko poserar!!
 
Mamma har du något till mig??? - frågar hungrige Brisko
Ge oss mat!!!!
Vackra Disa <3
Söta Francesca <3 
Disa poserar med sin rosa kompis
Vilken konstig mops!!! Så vit och så stel! Vill inte ens att hälsa!
 
 
 
Fina Nellie <3 
Syskongänget  <3 <3 Vi är alla i samma båt, eller hur!
Francesca <3 
Nellie <3 
Laika har blivit jätteduktig att leka med de små <3 Förra kullen var hon mycket mer hårdhänt med... tiden gör oss klokare, eller hur?! (åtminstone vissa av oss, inte alla!)
...men de små älskar att leka med vår rymdhund Laika!
 
Lyckliga Nellie <3 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Våren har äntligen kommit till Småland. Igår har vi krattat trädgården från löv och annat skräp, så idag fick de små komma ut och testa hur livet är i det fria!
Det var en riktigt rolig upplevelse både för valparna och oss. Det var roligt att se, hur småttingarna reagerar på nya utmaningar. För det var ju helt nytt för dem att vistas ute, nya dofter och nya ljud från omvärlden, gatan, grannarna och  vildfåglarna omkring.
För Brisko och Nellie tog det ett par minuter innan de vågade sig ut och springa efter de andra tre.
Här sitter dem vid buren och tvekar... men efter en kort tid var de ute och jagade resten av gänget!
 
Det tog inte lång stund innan alla började göra det man ska där ute i gräset. Här var det Mimmi som var först att fatta vad gräs är till...
 Francesca letar efter en bra plats att uträtta sina behov!
Lukta och lukta...så många nya dofter att andas in!
 
Nellie gjorde också det man skall
 
Stör mig inte snälla!!! Jag mediterar just nu gammelmatte!
Var det en motorcykel eller konstig fågel vi hörde precis??? - Ljuden från gatan fångar ungarnas intresse direkt!
 
Vem har varit här?
 
Spring för livet!!!
Resten av foton får en o samma kommentar: ENJOY!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: