Minisemester med husbil - Stockholm runt

Förra veckan har vi tagit chansen med en extra heldag och vi åkte på en minisemester. Vi började semestra den 20:e maj i Haninge, en lördag med trippel Agilitytävling i Hopp, d v s tre starter var för Nina och Maya...det betyder hela sex starter för mig ha..ha.. Mamma Maya med dottern Nina prövade sina vingar i Small klassen med 26 startande hundar, men inga fler mopsar än mina två. Nina kom på 13:e, 8:e och 9:e plats. Maya slutade på 9:e, 12:e och en disk i sista, men så är det när matten jagar pinnar och ökar farten för att jaga en bra tid: rätt som det är missar hon att visa rätt och en diskning är ett faktum. Vi startade i Small klassen båda dagarna runt kl. 12.00 i fina sommarvärmen. Ingen svimmade på banan och alla ville bara mer. Tänkte duscha vovvarna med vatten, men till slut blev det inget av det. På söndagen var det dubbel Agilitytävling, då kom Maya på 11:e och 7:e plats, Nina blev diskad i första och sedan blev det en 12:e plats och för Laika var det första tävling någonsin och duktiga hon kom på en 7:e plats. Jag är supernöjd med våra starter, så mycket glädje och adrenalin 
Vi saknade Almi och Tessa i gänget, då dessa två damer stannade i Vimmerby hos min kusin. Tanken är att de tillbringar sommaren där också, när vi andra åker på långsemester.
Agilitygänget <3
 
Nina och jag
Det var riktigt roligt att få springa så många gånger under tävlingen. Jobbigt också, men mest kul. 
Jag känner verkligen att de här tre mopstjejerna älskar det de gör
Nina
Laika startade lite lätt med bara ett uppträdande, då jag trodde att hon inte var riktigt klar för en tävling, men hon visade motsatsen och var jätteduktig
 
Maya
Husbilskompisarna på spaning. Man blir snabbt trött i huvudet när man lever husbilslivet, så många lukter och så mycket att titta och skälla på!
Långholmen - Ställplatsen mitt i Stockholm var ingen favorit för oss
 
Nära till Gamlastan, men vi gick inte så långt. Adam tyckte att vi kan se det mesta av staden på avstånd... från stranden....Fast Långholmens natur var jättefin med en underbar park med lövträd och fina klippor.
 
Stockholm på armslängd.... som det är som bäst, inga trafikproppar och folkhopar.... bara skön avslappning. 
Bredsandscampingen i Enköping visade det vara mycket bättre och mysigare än stora Stockholm. Vad ska vi ha till middag husse?
25 maj var det dags för trubbnosspecialen i Enköping. Det var 154 trubbnosar som var anmälda därav 61 mopsar. Laika - Semlans Emelie The Strange fick HP med jättefin kritik och en 3:e placering i unghundsklassen, domare var engelska rasspecialisten Nigel March. Tack för en trevlig dag alla trubbnosvänner!
 
 
 
 
 
 
 
Semester avslutade vi med en kort visit hos familjen Zander på deras paradisställe vid Mälaren - Krisbosund. Himmelskt fint och mysigt med underbar natur och riktigt trevligt sällskap. Tack för en fin kväll Bosse och Fia!
 

Kommentera här: