"Heelwork to music" helg

Nu är det dags att skriva om vad vi gjorde förra helgen, när jag med Nina och Almi deltog i kurs Heelwork to music (HTM). Vad det handlar om är att tävla med hunden till musik. Det var det roligaste jag har varit med om på länge och så mycket nytt vi lärt oss. Erika Johansson är en otroligt duktig instruktör och en mopsägare. Hon och hennes mops Oggie tävlar på VM i HTM. Duktige Oggie är den enda mopsen i Sverige som är nordisk htm mästare.
I heelwork grenen så använder man sig av 10 olika fotpositioner och den ska bestå av 75% heelwork= fotpostioner och 25% freestyle (där du kan använda dig av vilka konster och tricks du vill). I Freestyle grenen skall ditt program ha omvända proportioner som i heelwork, d v s 75% procent freestyle och 25% heelwork. I klass 1 (nybörjare) så räcker det att du använder dig av 2-3 olika fotpositioner i ditt program, men ju högre klasser desto mer avancerade blir positionerna och hela programmet som valt att dansa till .
Regnet, som vräkte ner mer eller mindre hela dagen, lade man knappt märke till ...för som vanligt, har man roligt så hinner man inte att lägga märke till småsaker som lite blöta...
Erika och Oggie
Bakbenskontroll lär man sig snabbast på ett skål
OJ så kul vi haft, att få dansa och hoppa och att få göra det med sina älskade vovvar - det kallar jag livskvalite och man får sån adrenalin kick. Det blir också mycket skratt på planen.
Erika och Oggie
Det var några nya fotpositioner för oss och jag måste säga att Nina var snabbare att förstå vad jag vill än Almi. Almi är mest fokuserat på godis och då slutar hon tänka på allt annat.
Som avslutning på kursen fick vi alla dansa HTM till musik vi själva valt, dock var programmet inte inövat, utan vi dansade "freestyle" - helt improviserat och det var hur kul som helst. Så efter denna helg ska vi absolut träna in ett program och sedan vågar vi oss säkert ut på någon tävling ha..ha.. man lever bara en gång och då ska man ha det roligt
Erika med sin andra duktiga vovve.

Kommentera här: