Idag är vi 4 veckor gamla!

Helgen är slut och idag fyller vi 4 veckor. Tänk att det har gått nästan hälften av tiden som vi får uppleva med våra småttingar hos oss. Allt går så fort, och som uppfödare är man medveten om det, men ändå känns det jätte konstigt hur tiden bara rinner iväg. Vi har nu träffat ytterligare två supertrevliga familjer som skall ge hem åt våra godingar. Det känns jättekul och vi är säkra på att valparna skall ha det bra hos dem. Vår lilla kille ( Brisko) skall flytta till Jönköping och den vita tjejen (Nelly) skall till Stockholm.
Nu börjar den viktigaste perioden i valparnas liv, dvs socialisering som man kan kort säga skall ge valparna en "vaccin" mot framtida beteendeproblem. Den är grunden för all framtida inlärning. Vi tar fram damsugare, mixer, kaffemaskin och allt som låter i köket för att träna de små och vänja dem vid olika ljud. Vi kommer att leka mycket med dem och som tur är är gänget så pass talrikt så de får mycket behållning av varandra. Syskon lek, kärlek o bus är den bästa träningen trots allt.
 
Flickan ( gul) PUGISH  DELITE  FLORENCE  "DISA"
 
Flickan (vit) PUGISH  DELITE  FELICIA  "NELLIE"
 
Pojken (grön) PUGISH  DELITE  FABIUS - " BRISKO"
 
Flickan (lila) PUGISH  DELITE  FAUSTINA  " MIMMI"
 
Flickan ( röd) PUGISH  DELITE  FRANCESCA
 
 
Valparna har nu börjat få tänder och Nina lär snart märka att ammningen blir inte lika kul som tidigare. Men hon är super duktig mamma och det finns nog inget som kan stoppa henne från att ge 100% kärlek o omtanke för de små.
Mormor Maya kommer gärna och leker med barnbarnen
Alla hjälps åt. Tessa är valparnas andra mamma. Tvättar dem flera gånger om dagen, skönt med lite hjälp tycker Nina
 
De andra i flocken har fått sina långa promenader varje dag sedan valparna kom. De sista dagarna hade vi det riktigt kallt, ner till -15 grader. Hoppas vi får uppleva lite vår ändå innan valparna flyttar, så vi kan vara ute med dem så de får se mer av världen innan det blir dags att flytta till sina nya hem.
18 mars 2018... frost o snö i drivor! Var tog våren vägen undrar hela flocken?
 
1 Miss Baby Peaches:

skriven

Men jag dööör! Söta som socker!

Kommentera här: