Valparna fyller 8 veckor!

Idag fyller sötnosarna hela åtta veckor och vi börjar känna stressen inför dagen D mer och mer. Om några dagar skall de besiktigas och vaccineras hos veterinären och sen kommer de nya mattarna och hussarna för att hämta sina ögonsten för gott. Precis när man har som roligast så får man säga adjö... Det är svårt och ledsamt, men man får tröst i att de små trollen kommer till riktigt fina och snälla hem, där de får kärlek och omtanke och får leva ett lyckligt liv! Det kan inte bli bättre än så, eller hur?!
Just nu har vi fint väder här i Vetlanda, så vi passar på och leker ute flera gånger per dag. De små bara älskar att springa ute, jaga varandra och de vuxna mopsarna som vågar sig vara ute samtidigt. Valpisarna har snabbt förstått att man skall göra mer än leka där ute, så vi tror att de kommer att lära sig att vara rumsrena ganska kvickt om man fortsätter att jobba på med det. Det är mycket som händer där ute, fåglar kvittrar och flyger omkring, bilar susar förbi på gatan och grävmaskiner låter högljutt när de gräver (de håller på med nån gammal bredbandskabel sedan ett par dagar tillbaka). Sen har vi alla fräcka motorcyklar som börjat vråla högt sedan vädret blev så mycket finare. Alla dessa intryck och ljud får valparna lära sig att hantera, vilket är jättebra träning. 
På torsdag har vi valpbesikning och på fredag börjar sötnosarna lämna oss. Tur att Mimmi stannar en extra vecka innan hon blir hämtad. Gissa om hon blir bortskämd de sista dagarna utan syskonen!
Pugish Delite Francesca, som förra vecka fick sitt fina namn " Minta"  - Minta Laktrislina Disa Ekdahl  HÄFTIGT!!!
Här har vi hela tjejgänget : Nellie, Minta, Disa och Mimmi
Vad snäll du är som leker med oss älskade mormor - viskar Minta i örat på stolta mormorn Maya!
Mormor Maya jobbar som valpvakt och hon älskar sitt nya jobb
Hon tycker det är riktigt roligt när de jagar henne och försöker dia, fast hon saknar mjölk! En gång moder, alltid moder!
Dragkamp på mopsvis!
 
Disa passar på och äter, när mamma Nina är nära och mormor Maya håller konkurrensen borta. Den tjejen kan äta dygnet runt...större aptit får man leta efter. 
 Alla barnen kom!!!! - de små uppfattar kommandot och springer tillbaka till matten.
Usch....vad var det för ljud? - en motorcykel vrålade precis förbi och alla uppmärksammade detta.
Minta
 
Tessa har du något gott där under? - inte mycket kan man gott säga
Hela vuxna flocken njuter av mopsdagiset i solen
 
Minta dagdrömmer med rygger mot de varma solstrålarna... det är lätt att hänga på i den sköna värmen.
Det här var roligt tyckte alla. Lätt att lära valparna springa genom tunnlar när de har vana vuxna att visa hur man gör!
 
 
 
 
Våran Laika älskar varje stund med valparna. Hon är yngst i vuxenflocken, hon har inte haft egna valpar än och hon saknar sällskap för barnsliga valplekar bland sina flocksystrar. Så hon passar på och leker för fullt med de små förmågorna... 
Fina syskon!!!
Fotbolls VM kommer snart! Dags att träna på sina finter 
Mormor Maya kontrollerar att Ninas bebismjölk har precis rätt kvalitet... och hon får suga i sig en och annan klunk medan hon testar, den tuttfixerade gamla damen!
 
Mimmi, Brisko och Minta
Jaga mamma eller jaga maten? Det är frågan det!
Det börjar bli trångt när vi äter!
Är ni inte klara snart? undrar Maya som har själv lust att hänga med...
Klara? Nej...aldrig..om valparna fick bestämma
Mamma!! Sprang du från oss? Varför?
Ibland blir de hungriga och så påstridiga så det blir för mycket! 
Lekplatsen
Det är så avslappnande att bara sitta ute och titta på vad de små hittar på... man har aldrig tråkigt
Balansplattan verkar kul och intressant...men jag fick inte till skärpan i fotot, det är för mycket rörelse i objektivet.
Ännu ett misslyckat kort fast jag kunde inte låta bli att publicera det för att visa ungarnas intresse för nya utmaningar! 
 
 
 Här kommer lite mer av det som händer nu hos oss.