Mopsar på husbilssemester i Europa

Snart för en vecka sedan packade vi husbilen med 3 av våra älskade mopsar, nämligen Maya, Nina och Laika och åkte iväg på en lång semestertripp till Kroatien.
Det man måste tänka på innan man packar bilen och kör iväg med hundarna är att skaffa hundpass och vaccinerar vovvarna. Det gör man hos veterinären på en dag. Passet kostar ca 500 kr och varar livet ut.Vi åker inom EU och då skall man också vaccinera hunden med Rabiesvaccin (räcker i 3 år), minst 21 dagar innan avresan och man kan ta ytterligare en vaccin, mot Laptospiros. Det är inget måste, men vi valde att ta det ändå och då är det dubbelvaccin (första omgången görs 21 dagar innan resan och en till dagen innan). 
Almi och Tessa, våra snällaste, käraste mopsar stannade hemma med våra vuxna killar som sommarjobbar i Vetlanda.
Husbilslivet, trångt men kul, för man är tillsammans.
Än så länge har vi inte hunnit komma till Kroatien. Första stoppet efter autobahn i Tyskland blev 2 nätter i Italien - nära staden Grado, norr om Venedig. Allt skulle vara perfekt om inte myggorna fanns där i stora antal.
Laika och Nina älskade att rusa runt i det geggiga havet 
Lång sandpromenad till den fina staden Grado
Ett kort stopp under palmbusken, på väg mot stadens centrum. Man måste se till att låta mopsarna vila med jämna mellanrum i det varma vädret.
Vi hade vattenskål med oss i ryggsäcken och det uppskattades av mopsarna. Jag tror faktiskt att Adam var tröttare än mopsarna och ville bara gå tillbaka till campingen p g a ryggbesvären.
Lagom kalla stormvindar, perfekt hundväder fick vi senare på dagen.
Follow the Leader, Maya visade upp sitt duktiga och lydiga jag den dagen.  
 
 
Campinglivet tar på krafterna
Efter Italien åkte vi genom Slovenien, där vi hittade en fin och hundvänlig camping Adria nära orten Ankaran och än så länge ligger vi kvar här.
Vi har hittat en ställplats bara 5 meter från stranden och bäst av allt, vi har hundbadet mitt framför näsan... mopsarna trivs...och det gör vi också.
Många främmande hundar runt om är bra träning för våra tjejer
Bara gå ner i det varma havet om man vill svalka sig en aning.
Jobbigt att campa 
Snälla matte!! Du kan bada själv, vi klarar oss fint här uppe!
Åååå, det lugna livet nere på kontinenten...maniana livsstilen passar Nina perfekt.
 En mops här, en fot där.... en båt kör förbi...Inte ett bekymmer på horisonten.... Semestern är värd att vänta på... ett helt år.
inte lätt att sola med en mops i knäna, men vi klagar inte
Maya har koll på grannarna och allt som händer runt om
Kvällspromenad
Livet på Campingen... avslappnat, rent och välordnat. Inget att klaga på.
 
 
Var har DU varit, matte? - undrar lilla Laika som jämt sitter på bordet och spanar efter oss, när vi lämnar hundarna en stund. För er som tvekar att resa med hund vill jag bara säga att ni behöver inte vara oroliga. Var bara beredd på att man är mer begränsad än när man reser själv, utan fyrfotingar. Vi ville bara åka ut till värmen från det ovissa vädret i Sverige, slå läger vid stranden och göra ingenting, bara slappa. Det låter väl inte så dumt, eller hur? Vi har AC i husbilen, när dagarna och nätterna blir som varmast. Mopsarna som är med oss älskar att åka husbil, det har vi sett på våra korta utflykter i Sverige. Och det visar sig att lite sunt förnuft, en skål med vatten nära till hands räcker gott och väl här nere också för att säkerställa mopsens välbefinnande.
Det blir extra trevligt när man möter en massa trevliga mops-fans här nere som vill hälsa på våra tjejer så fort vi visar oss ute. Det verkar som att svarta mopsar är särskilt sällsynta här nere, men man ser också att mopsen som ras är omättligt populär och folk bara ler när vi strövar förbi.. Vi träffade en slovensk tjej som har haft en fawn mops som levt ett friskt och långt liv på hela 17 år, roligt att höra sånt i dessa tider av trubbnosuppror och dylikt. Ciao mopsälskare!  Ha en fin sommar, var ni än är!
 

Kommentera här: