Möjligen våra tre sista utflykter med mopsarna i husbilen...för i år förstås!

Innan vi ställer husbilen av för vintern, passade vi på att göra lite små utflykter varje gång jag var ledig från jobbet och samtidigt vädret var bra. Då mitt schema innebär både helger och vardagar,  kan mina lediga dagar inträffa när som helst under veckan. Så sent på säsongen är det få campingar som håller öppet just nu. Men med vissa bra appar på mobilen är det lätt att hitta bra ställen att njuta av en lugn och fin senhöst. Adam vill gärna stå på campingar medan jag tycker vi kan chansa att hitta bra ställen på ställplatser. Ju längre in på säsongen desto mer vi kommer överens om att tiden är mogen att testa dessa mytomspunna ställplatser som så många rekommenderar. Men än så länge har vi riktat oss på campingar som fortfarande håller grindarna öppna.Först hittade vi en camping utanför Läckeby: Kalmar Camping Rafshagsudden. Det var ett lugnt och otroligt fint ställe, hundvänligt inte minst. Bra faciliteter och allmän ordning och reda. Vi lär återkomma dir flera gånger om tillfälle ges!
Fint hundrastgård i slutet av udden, med hela tre stycken hundstränder att leka med egna vovvar i östersjön!
Just för denna tripp har jag investerat i ett virvellkoppel från Kina för tre hundar, men det visade sig snart att det var inget att rekommendera, när man skall gå med tre livliga och helt tokiga mopsar. De krånglar ihop sig ännu mer än med deras vanliga koppel. Vilken besvikelse!
 
Fin rastgård, men tyvärr var det en massa svampar som växte där vid det här årstiden. Till mopsarnas stora glädje - får man säga. De tokiga plattnosarna har ingen självbevarelsedrift. Allt de vet är matfixsering - inget annat har någon betydelse, inte ens eget liv eller hälsa. Vi fick vakta dem konstant så att de inte skulle käka på allt de hittade i gräset.
Efter några dagar åkte vi till nästa utflykt. Denna gången blev det Västkustens Apelviken Camping i Varberg där vi har varit tidigare under hösten. Vi fick fint väder och underbara utsikter längs med stigarna vid kusten. Varberg var mycket speciell natur när det gäller buskage och träd nära stranden. Allt är slitet och nerskalat, lite som bansai träden i Japan. 
Att besöka campingarna i slutet av säsongen har också sina fördelar. Inte så mycket folk, barn eller liv i rörelse. Trots att vi har sett flera campingfantaster som oss ...kändes det som om vi har varit helt ensamma långa stunder... bara vi och vovvarna. Härlig känsla får man tilläga.
Mopsrus på den steniga stranden vid Apelvikens camping.
Adam kom på ett ny projekt för oss. Vin på nyponfrukter......det var bara att börja plocka
Almi börjar visa tecken på antingen lathet eller ålderdom. Hon vägrar mer och mer att hoppa själv på soffan där hemma och vi ha hjälp att forcera trappan till husbilen.... trots att hon mycket väl kan fixa det själv..... Vilken princessa! Värst av allt att vi går med på det! Don't do it at home warning is in order!
Alla har vi våra intressen....medan vi andra plockar nypon och tränar agility eller lydnad vid stranden....väljer en del att njuta kite-surfing i det iskalla vattnet i viken.... Man ryser bara av själva åsynen...Kudos till de tappra och modiga.
....och nypon var det gott om.....
Många var uppätna av fåglar...vi var ca 2 veckor för sena för att håva in det bästa av frukten.
Dagens skörd  <3 
 
Det var mitt i oktober, men varma vindar från havet fick oss att njöta av de sista campingkvällarna under säsongen 2017. Vilken fin känsla att förlänga sommaren till oktober-november!
Tredje campingen hittade vi där sajten klart.se tyckte att solen skulle infinna sig medan resten av riket skulle falla för molnmörker och regn. Alla tecken på himlen och jord pekade på Sölvesborg i Blekinge län och vi följde plikttroget de tecknen till Hälleviks camping utanför Sölvesborg.
Jättefin natur och mycket hundvänligt. Det var ganska liten camping men vi hade allt vi behövde nära till hands.Rent och snyggt i toaletterna och duscharna.
Steppen i kusnära Blekinge. Gott om fåglar, vi fick t o m se en havsörn segla ovanför ängarna.
Medan det regnade i Vetlanda hade vi sol och friska vindar vid havet. Livet med husbilen är som bäst när man lyckas pricka rätt!
 
Mjälby AIF arena- bara ett par hundra meter från campingen. Vilken överraskning. Vi har hört om Mjälby men vi trodde att det låg någonstans uppåt landet, inte vid Östersjön! Fin arena inte i naturen.... 
Lydiga mopsar väntar på belöning på Hälleviks längsta brygga. Flera hundra meter utåt havet.
Fågelhundar Nina och Laika spanar på svanarna som var rätt många just där och då.
När det är höstväder ute och matte och husse tvingar oss till promenader, så tar vi våra stunder med värmefläkten i husbilen på största allvar... på ett vis är denna fläkt vår bästa vän just då.... vad kan vara skönare än en full mage och en varm kudde eller täcke att njuta på? Retorisk fråga förstås. En del av oss mopsarna glömmer sig i den härliga värmen att vi börjar brinna i pälsen för att vi ligger så nära värmekällan.... Bra att matten och hussen håller koll på oss tokskallar!
 

Kommentera här: