Officiell Rallylydnadstävling hos Sävsjö BK 2016-06-06

Efter en helg i Norrköping, med utställning i fokus, gjorde vi annat i måndags. Något som vi tycker är mycket roligare att göra än att ställa ut. Med andra ord, våra mopsar (8 plattnosar totalt) tävlade på Nationaldagen i rallylydnad, på en officiell tävling i Sävsjö.

Resulten:

Nybörjar klass:
Queen Lawless Nova Nightingale; fick som enda mops ett kvalificerat resultat med sina 72 poäng, 
Queen Lawless Ivan, Pekema´s Hildur och Semlans Emelie The Strange tyckte gräset var roligare än matte och förlorade tyvärr många poäng på sniffning.

Avancerad Klass:
Pugish Delite Athena kom på 2-a plats med 79 poäng (hennes 3-e kvalificerande tävling, med detta ny titel RLN A) och hennes mamma Bullerbyns Alma på 7-e plats med 73 poäng. 
Queen Lawless Fantastic Fiona och hennes dotter Pugish Delite Belladonna Balbina tyckte banan behövde en modifiering och de gick egna vägar, då rök de kvalificerande poängen.

Bra Jobbat ändå!

Frank och Nova från Värnamo, och så vi fem mopsar från Pugish Delite och till sist Doris med Ella, tävlingens yngsta förare.
Ella var envis och ville inte ge upp, men mopsen Doris tyckte det var tråkigt med att matte inte hade godis i handen. Klara motivationssvårigheter där... så typiskt för våra glupska fyrfotingar.
 
Ibland kunde Nina lyssna...men bara ibland....
...och då och då visade hon tungan 
.....och sprang sin väg.
 
Har du något gott med dig matten? Det luktar gott om handen....tänk om det gick att slicka på det goda på avstånd
 
...lugnt snälla matte! Jag tar den här skylten istället, den är så mycket roligare.
ok...ok..nu tittar jag på dig
Tessa är eld och lågor och älskar att vinna priser....elller inte. Vad hon än tycker, håller hon det för sig själv.
Hon var i alla fall snäll och delade med sig vinstgodiset med alla våra tjejer som deltog i tävlingen idag.
Det är så att man skall inte ta resultattavlan på så blodigt allvar när man tävlar med mopsar. Mopsarna överraskar sin matte varje gång man är med och tävlar, och de hittar på nya hys och galenskap för att göra livet lite roligare ;-) ;-) Det är så kul och vi bjuder gärna på oss själva och med detta känner vi uppskattning från folk omkring, så mycket positiva kommentarer från domare och folk omkring som gör att vi vill bara tävla mer.

Kommentera här: