Husbilsutflykt med en baktanke ... och stora planer för framtiden

Denna gången valde vi att testa vår nyinköpta husbil i vackra Skåne och dess södra kust. Vi åkte först till Åhus och stannade på Åhus camping en natt för att sedan åka vidare till Simrishamn camping. Vi fick fint väder igen, så än så länge har vi haft turen med oss och sluppit regniga dagar "på flykt" i husbilen. Jag har inte ens drömt om att vara så nöjd med vårt köp. Husbilen har visat sig vara en perfekt möjlighet att semestra ihop med vår mopsflock. Det har inte ens gått en månad sedan vi åkt till Gotland för att köpa vårt skåp på hjul, men vi har redan hunnit se många, för oss, helt nya ställen i södra Sverige, underbara platser vi aldrig hade funnit utan husbilen. Sverige har så fina kuster och vi har precis börjat upptäcka dessa vackra platser.
Jag varnar för många bilder, men det var svårt att låta bli. Mopsar gör sig så bra på sandstränder... det är ett konstaterat faktum. 
Mopsarna var inte bara nöjda med utflykten. De var helt galna i sanden! Som småbarn sprang de helt vilt på den ändlösa och tomma stranden och lekte med varandra som om det inte skulle finnas en morgondag. Det var en upplevelse att beskåda deras glädje. 
Slut på semestersäsongen och inte en människa så långt ögat når. Det säger vi inte nej till och bara njuter!
 
Tessa och mamma Almi njuter i morgonsolen
Nina
Livsnjutare Almi tar vara på varje solstråle som ges.
Ser ni att det är bara våra tass- och fotavtryck i sanden? Så underbart fint ställe utan namn och då har vi bara stannat på vägen mellan Åhus och Simrishamn för en liten promenad...
 
 
Som skeppsbrutna pirater ägde vårt mopsgäng sin alldeles egna ödestrand.
...ödestrand betyder inte tomt på ...dofter och luktintryck... en mops är trots allt en del av hundfamiljen, tro det eller ej.
Härlig promenad som kunde inte bli bättre
Dags att posera och visa upp sig inför mattes mobilkamera.
Och här är matten själv, så strålande glad och nöjd med att hittat denna vackra plats på sin i-phone app....
OK. All den sköna inramningen till ära, det fanns en baktanke med vår resa till Skåne. Det är dags att avslöja vår hemlighet. Målet med resan var, förutom avkoppling, att hälsa på hos Gunilla Hirwing på Semlans Kennel och träffa hennes ljuvliga mopsvalpar.... för att så småningom välja en tikvalp för oss. Vi kommer alltså att vara fem i mopsflocken och det bara om ett par veckor! Spännande tider väntar oss.
 
Söööta fina fawn mopsar!
Efter besöket hos Gunilla var det dags att slappna av i Simrishamn.
- Husse!!! Behöver du hjälp? Du klarar dig inte utan oss - säger Almi och troget följer med på ett fiskeäventyr.
- Klart jag inte gör!!! Följ med tjejer!
- Det var rätt jobbigt att fiska med hussen.... och rätt tråkigt när man är en aktiv mops i sina bästa år! Tur att solen tittar fram så man får njuta av det under tiden.
Fisken fisken i vattnet där, ät nu på masken så vi kan gå hem - sjunger Almi i hopp om att få vila i den varma husbilen.
...men fisken var som förtrollad....helt borta.
Stenarna vid Simrishamns camping, så fint det var där
 
 
 
 
Campingen ligger så nära havet det går att ha det.
 
 
 
Mopsrus i morgonsol.
 
Mopsarna sprang åt alla håll. Det var så roligt att se hur glada de var. Man kände verkligen att de tyckte också att det var något alldeles extra att få vara där.
1 Emma:

skriven

Åh, vilken mysig resa! Vad kul med en ny familjemedlem!! :)

Svar: Visst var det mysigt, Emma! Vi rekommenderar alla att bryta vardagsrutinerna med korta semesterresor som inte behöver vara långa eller krävande. Man kan lätt hitta små pärlor överallt bara man vill. Och vi skall hämta vår pärla från Semlans snart, mycket snart!
Sylwia Zielinski

Kommentera här: