Pugish Delite Kennelträff 2015-05-24

Idag hade vi äran att gästa våra valpköpare på vår första kennelträff någonsin. Efter tre framgångsrika kullar som våra stolta mammor presterat under åren, så har vi hela 11 valpar ute i den stora världen och det kändes på sin plats att försöka få till en kennelträff nu till våren. Det blev alltså av idag och vi tackar våra duktiga köpare, inbitna hundvänner med ett stort hjärta för mopsar, för att de ville komma och spendera en söndag eftermiddag med oss. Som uppfödare värderar man sådana stunder väldigt högt, när man får chansen att återförenas med valparna och se hur de utvecklats. Utöver valpköparna hade vi besök också av Lena som kom med Isidor, en ståtlig svart hane som är pappa till vår senaste kull (med bl annat Bilbo och Milou). Tyvärr gick det inte sy ihop med ett datum som skulle kunna passa alla, så en del av Pugish Delite valpar fick stanna hemma den här gången, men vi hoppas se dem och deras mattar och hussar nästa gång vi har en träff. Vi tackar alla som kunde komma idag. Jag är så glad som kunde träffa er och glädjas åt att se hur fina våra valpar har blivit. Tack till er, våra kära köpare som tar så fint hand om plattnosarna! Speciellt STORT Tack till Fia och Bosse för all hjälp med träffen och den goda maten och tårtan! Det känns så tryggt att ha er nära. 
"Familjefoto". Det blev ett skapligt gäng till slut.
Hörru Maya, kan du säga hur du gör för att komma upp så högt? 
Minstingen idag. Lilla söta Grace. Lenas mirakelvalp och så bedårande, gudomligt söt!
Bobby som har blivit sååå snygg och stor
Göte, den duktige lydnadstävlaren och brandman på deltid!
På väg till tipspromenad i de Småländska skogarna
Trevligt gäng blev vi med mycket prat och skratt
 
Man får passa på och lära sig ett och annat, när man har blivande allmänlydnadsinstruktör som valpköpare. Duktiga Fia och Göte fick prata lite om rallylydnad och visa lite tips.
De som var intresserade fick prova på lydnadsträning. Här är den generella devisen alltid densamma: se till att ha godis med dig och din mops förvandlas på nolltid till en fokuserad och lättlärd elev.
Kevin med Bobby Boy
Kevin med Bobby igen, med Fanny och Milou i bakgrunden
 
 
Alla drogs till den oemotståndligt söta lilla Grace och hon fick sitta i mångas knän idag. Lilla Grace har haft det motigt från dag ett. Hon var ensam överlevare av tre syskon som föddes efter en tuff valpning. Sötnosens matte Lena fick kämpa hårt för att rädda Grace som nu verkar kry och frisk, fast ovanligt liten.
 
 
Söta Grace charmade alla och gick från hand till hand
Åååååå, såååå söt
Svarta färgen var dominant idag
 
 
 
Nu var det Elins tur att gosa med Grace
 
...Grace, som var vassa tänder och klor och gillar att bitas i näsan ibland.
 
...och vem, om inte Maya som är först vid bordet när det ställs fram nåt gott
...och igen duktiga Fia som fixade dagens mopstårta. Den var så god. Vad skulle vi göra utan dig Fia?!
Almi tänkte relaxa lite och sola idag, men med allt sällskap rullande fram och tillbaka var det inte lätt att slappna av. "De svarta fåren är bara ivägen och skymmer solen" tyckte Almi. Idag fick hon faktiskt sällskap av en riktig själsfrände i form av den ljusa hanen Chester som är lika cool och lugn som vår egna "terapihund". Kan det hänga på pälsfärgen? De svarta verkar alla vara helt galna i bus och lek, medan de ljusa är mer coola och laid back.
 
En lycklig familj, från vänster: Pappa Isidor, Milou, mamma Tessa och Bilbo.

Kommentera här: