Mopsgänget på Gränna Camping

Vi passar på nu, när jag är ledig och det fortfarande är fint väder ute, att göra lite utflykter med husbilen. Denna gången var vi i Gränna. Utan Maya som var på en kärleksemester (som tyvärr blev misslyckad), men med våra tre andra mopstikar. Anledningen till att parningen inte blev av, var att lämnade henne för sent hos Griffin och hon har hunnit löpa färdigt. Så kan det bli ibland. Mayas löp är för övrigt alltid luriga, hon kryptolöper utan några större synliga tecken så det är svårt att pricka in rätt dagar. Vi får hoppas på mer lycka under nästa löp.
Här kommer lite bilder från resan till Gränna.
Så fint med blå himmel och helt stilla Vättern.
Mopsarna trivdes med deras nya tillvaro som nomadmopsar med ett rullande hem.
Färjeterminalen i Gränna. Färjorna går till den fina Visingsön.
Observera vem som "älskar" att doppa i sig och bada. Vår Tessa är ingen badkruka. Hon följer ner i vattnet bara för att hon "måste".
Almi beundrar vattenlivet i det sandiga botten.
 
Stenmopsar, lika duktiga klättrare som deras kusiner stenbockar i Alperna.
 
Båda tikarna på deras favoritplatser: Nina i vattnet och Tessa på säkert avstånd från stranden
Ankdammen på riktigt!
Vi börjar vänja oss vid husbilslivet
Våra grannar var en tysk familj, så vi körde lite internationell mopsreklam. Tyskarnas 11-12 åriga döttrar var helt förtjusta speciellt när de insåg att mopsar kan mer än vad man tror.
Spela död i flock
Tjejen pratade inte engelska, men vi var ändå duktiga att kommunicera. Kärlek till mopsar känner inga gränser. Hon fick testa på ett och annat kommando och hon gjorde det jätte bra. Mopsarna förstod henne i alla fall.
 
1 Emma Carlén:

skriven

Åh vad härligt!!

Kommentera här: