Handlerkurs med Moa Persson

I söndags gick jag med Nina (Mayas svarta dotter) en handlerkurs med Moa Persson i Lenhovda. Vi åkte ihop med Rebecca och Ninas bror Bobby och fick en lärorik dag med många nya och mycket nyttiga tips från Moa. Moa är domare sedan 30 år tillbaka. Hon är domare för alla raser sedan 90-talet och är en uppfodare av fransk bolldog, mops, labrador och golden retriever. Moa har nyligen blivit vald till ordförande av Mopsorden och därmed sitter i styrelsen tillsammans med undertecknad.
Under 60/70-talet var hon framgångsrik handler för ett 70-tal olika raser med championat, BIG,BIS, Årets Hund,  m m som resultat. Med andra ord, Moa vet sin sak! Tack Moa för en mycket inressant kursdag!
Bobby och Rebecca skall snart debutera i utställningsringen, när de åker tillsammans med oss på en officiell utställning i Norrköping i juni, så det gäller att öva. De är så duktiga, så jag är övertygad om att de kommer att prestera en mycket lyckad start. Hoppas också att Rebecca tycker om att deltaga och det blir fler utställningar framöver. Det är så mycket roligare när man är fler som åker tillsammans.
Det var inga problem för Bobby att gå och stå fint, snyggingen och snillen som han är.
 
Jobbigt att vänta på sin tur tyckte syskonen Bobby och Nina
 
 
 

Kommentera här: