Mopsordens utställning i Gränna 2014-09-20

Igår var vi på mopsspecialen i Gränna med Nina som skulle ställas ut i valpklass och Bobby som sällskap. Pojkens matte o husse var bortresta så vi fick låna honom över lördagen. Han kunde ställas ut när han ändå följde med, men sista anmälningsdatum löpte ut. Det kommer fler tillfällen.
En solig och fin dag fick vi på Gränna Camping som visade sig vara ett jättefint ställe att anordna en utställning på, så vi bara njöt av dagen. 76 mopsar kom dit för att ställas ut.
 
Bobby hängde med runt och minglade fint. Jättebra socialträning för båda valparna
Utställningar börjar alltid med valpklass. Vår Nina har precis fylld 4 månader. Valpar som är yngre än 4 månader kan inte ens vistas på utställningar. Hon gick glatt runt hela ringen. Matte kunde inte vara mer nöjd!
och som överraskning och till vår stora glädje blev hon Bästa tik med HP 
Det känndes jättegott måste jag säga
 
Med HP gick vi vidare och till slut kom vi på andra plats som BIM valp och Bim svarta valp av 14 mopsvalpar totalt. Har aldrig varit så glad. Jag kände på mig att Nina är fin, men att komma på andra plats på mopsspecialen är stort för en mopsuppfödare. Vi fick fin kritik både från domare Margaretha Key Rosenberg och andra uppfödare som var på plats. Jag är så oerhört glad!!!
På första plats kom killen Red Gables Black Rockin´Robin ägare: Roos Ing Marie. Och än roligare är det att vinnarhanen och Nina är halvsyskon, då bägge har samma pappa Vilmar. 
Stolta jag
Under tiden träffade vi många gamla och nya kompisar. Det är så trevligt att umgås och prata mops.
Då och då tog valparna det lugnt och kunde somna gott framför ringen
...om inte på gräsmatan, så var det buren eller i famnen...
...så bra träning 
...mycket som hände i ringen, men syskonen tog det lugnt och njöt gott av utsikten....och drömmarna
...de kunde verkligen slappna av ...
Finns mopsfolket som kommer med sina husbilar och flera hundar. Vi fick hälsa på Janet Holm, som har morfar till Nina och Bobby och flera andra mopsar.
Lite bus och lek har vi hunnit med också!
 
 
Snälle Bobby 
 
 dax för en liten paus
 Nu ska vi lära oss hur de stora gör
Efter en intensivdag är det skönt att somna, med brorsan som kudde.
 
 avslapnings övning
 
 Skärp dig Nina, man visar inte tunnga till kameran!!!
 
GRATTIS!! BIS Linways Blackfoot Gypsy, BIM C.I.B EE CH FI V-12 NORD UCH V -12 SE V -12 Ezetha's Scoobedoo. Domare Ann-Christine Eriksson. 
 Ett måste att handla mopssaker när tillfälle kommer.

Kommentera här: