Våra tre mopstjejer

Då var det dags att presentera våra tre valptjejer. Det är lite lättare att skilja de åt än våra två hanar...än så länge. Minstingen i huset är fortfarande minst, men går upp i vikt i samma takt som de andra. Mellantjejen har vi målat gult, hon växer mycket men är inte störst. "Stora tjejen" är förståss störst i kullen. Spännande hur det kommer att utvecklas framöver. Jag kan tänka mig att skillnaderna i storlek/vikt kommer att minska med tiden. Just nu är det viktigaste att alla 5 valparna äter bra och går upp i vikt. Bara det fortsätter i samma spår!
Mamma Tessa mår också bra, men är galen i maten. Hon äter för sex levande varelser och det märks vid matskålen. Hon har inget stopp. Fem ständigt hungriga valpar frestar på hennes kropp. Hon har blivit så smal trots alla extra portioner. Vi vägde henne och hon håller igen hennes normalvikt, före parningen. 8,8kg och vi hoppas att hon stannar där eller ökar något. 
Mamma Tessa med sina döttrar
Minstingen i kullen, söta lilla tiken.
Lilla hjärtat får plats överallt
Mellantjejen, gulmarkerad, använder sin stora syster som kudde
Tjejtrion
Stor, större, störst... så gulliga med sina korta ben
Söta minstingen
 
 
Mellantjejen - "gul"
 
 
 
Stora och mellantjejen tillsammans
Stora tjejen
 
 
Stora tjejen går att skilja ur resten av flocken genom hennes vita "slips" teckning i bröstet samt den ljusa fläcken på magen.
 

Kommentera här: