Lite om mopsens tandhygien

Hur skall man svara till dem som säger att det inte går att borsta tänderna på mopsar. Det man behöver är lite tid, konsekvens och träning. Lättast är det givetvis när man lär dem redan som små valpar. Man gör det till en rolig grej, en lek på kvällen. Valpen Nina på 12 veckor lärde sig snabbt hur man sköter sina tänder. Lätt som en plätt när man har så många goda förebilder. Hon tycker att det är så roligt att hon ställer sig tillbaka i kön så fort hon är klar med sin omgång. Så blir det 3 borstningar på en och samma kväll.... helt tokig är hon, sötnosen! 
1 Kristin & Magnus :

skriven

Vad duktiga! Babette tycker också det är roligt att borsta tänderna :-)

Svar: Vad roligt <3 då var det värd att börja introducera tandborste för de när de var små. Hoppas nu att vi undviker tandsten i framtiden
Sylwia Zielinski

2 Anonym:

skriven

Hej!
Vilken uuuunderbar video 😁. Jag skrattgråter när jag tittar på den för här är så tomt efter min älskade Mops som fick somna in för ett år sen. Hälsning Maria Lind, Mopsberoende

Svar: Kram på Dig Maria!! Så tråkigt att höra om din älskade mops. Vi också är helt förälskade i våra mopsar. Det är en underbar ras. Så kloka och lekfulla, riktiga solstrålar som sprider glädje runt om sig! Ha det så bra och tack för att du följer vår blogg!
Sylwia Zielinski

3 Lina:

skriven

Bra tips! Vår mops har lite problem med sina tänder och tycker att det är tråkigt att borsta, men hon är ursöt ändå

Svar: Börjar man tidigt så brukar det gå fint fint, men det är aldrig för sent att lära de. Man sparar många tusenlappar för att vara envis ;-) ;-)
Sylwia Zielinski

Kommentera här: